Koolitustesari “Tervise teerajad” võtab luubi alla sportlaste toitumise eripärad

Toitumine
Foto: Pexels

22. oktoobril esineb Kadaka Konverentside koolitussarjas “Tervise teerajad” tunnustatud toitumisteadlane, emeriitprofessor Raivo Vokk. Seekord võtab professor fookusesse sportlaste toidulaua ja õhtu jooksul jagatakse nõuandeid nii sportlastele ja treeneritele kui ka noorsportlaste vanematele ja harrastajatele.

Loengu jooksul räägitakse tavatoidust teaduspõhiselt ja pööratakse tähelepanu sportlastele vajalikele täiendavatele makro- ja mikrotoitainetele. Koos räägitakse sportlaste toitumiskäitumise erinevustest eri spordialadel, samuti antakse soovitusi menüü koostamiseks. Tähelepanu pööratakse ka sellele, kuidas on seotud energia tarbimine ja energiarikkad toitained ning kuidas tarbimine muutub koormuse muutudes. Õhtu lõpuks teavad kõik, milline on sportlase energia- ja toitainete vajadus, milliseid täiendavad toitained sportlased vajavad ja kuidas lähtuda menüü koostamisel toiduainete toitainelisest koostisest.

Koolitust viib läbi toitumisteadlane Raivo Vokk, kes tutvustab osalejatele toidu- ja toitumissoovitusi ning uusi põhimõtteid nende soovituste koostamisel. Raivo Vokk on Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor, kes on paljude toitumisalaste teadustööde ja raamatute autor ning magistri- ja doktoritööde juhendaja. Ta on õppinud füsioloogiks ja biokeemikuks, omades teaduskraadi mikrobioloogias. Ta on hinnatud toitumisvaldkonna spetsialist, kelle soovitusi on kõlanud nii koolitustel kui ka meedias.

Raivo Vokk
Raivo Vokk

Seminar on eesti keeles ja kestab orienteeruvalt 3 tundi. Pääsmeid saab lunastada Fienta.ee keskkonna kaudu ürituse kaupa, osalustasu on 16. oktoobrini (k.a) 30 eurot ja peale seda 35 eurot. Osalejate arv õhtul on piiratud, et tagada hajutatus. Soovijatel on võimalused käte pesemiseks ja desinfitseerimiseks ning saadaval on kaitsemaskid.

Kadaka Konverentside uudne koolitustesari on ellu kutsutud, et anda huvilistele võimalus läheneda tervisele erinevatest vaatenurkadest, leidmaks oma tõde tervislikust elust. 2020. aastal toimuvad koolitused neljapäeva õhtutel ja alates 14. novembrist ka laupäeviti. Läheneva kuu jooksul saab kuulda veel elust kooskõlas looduse seadustega (29.10, Holger Oidjärv), ajurveeda psühholoogiast (5.11, Mirjam Hakkaja), maitsetest (12.11, Anneli Albert) ja teadlikust kehatööst (14.11, Tiit Trofimov).

Kadaka Konverentsid on uus konverentsikeskus Tallinnas – Kristiine, Mustamäe ja Haabersti piiril. Modernses hoones on avarad ruumid, mida on huvilistel võimalik ka oma eriilmelisteks sündmusteks rentida.

Allikas: Kadaka Konverentsid