Kes on noored jalgpallitalendid Karl Jakob Hein ja Oliver Jürgens?

noored-jalgpallitalendid

Viimasel ajal on välismaale nimekatesse klubidesse siirdunud mitmeid noori Eesti jalgpallureid. Välisklubides mängides avaneb noortel võimalus treenida andekate sportlaste kõrval ning mängimiseks avanevad tasemel spordisündmused. Kes on need noored jalgpallitalendid, keda võib pidada Eesti jalgpalli silmapaistvamateks tulevikulootusteks? Järgnevalt teeme ülevaate kahest jalgpallimängijast, kelleks on Karl Jakob Hein ja Oliver Jürgens.

Karl Jakob Hein 

Karl Jakob Hein leidis tee jalgpalliväljakule 8-aastaselt JK Loo koosseisus, kus ta asus mängima noorte Tiigrite nime all. Väravavahiks jõudis Hein juba oma teisel või kolmandal turniiril. Sealt edasi hakkas noor mängija unistama suurtest välisklubidest. Positiivse kogemuse jättis turniir Lätis, kus Hein võitis parima väravavahi tiitli arvukate penaltitõrjete eest.

2015. aastal liitus Hein FC Nõmme United meeskonnaga. See oli ka aasta, kui mängija läks poolelt väljakult suurele väljakule. Kuigi Hein kaalus ka Tabasaluga liitumist, siis Nõmme kasuks pani otsustama eelkõige Mart Poom, kes mängija jaoks suureks eeskujuks oli. Debüüdi täiskasvanute seas tegi Hein 15-aastaselt, kuu enne oma 16. sünnipäeva, kui ta viibis väljakul Esiliiga B matšis Kohtla-Järve JK Järve vastu teise poolaja.

Välisklubide huvi mängija vastu sai alguse Saksamaalt Kaiserslauternist. Sealt edasi soovisid teda endaga liituma Inglismaa klubi Brighton & Hove Albion, Londoni Arsenal ja Manchester United. Valik tehti lõpuks Arsenali kasuks, kellest jäi hea esmamulje just organisatoorse poole pealt.

Karl Jakob Hein tegi debüüdi Eesti rahvuskoondises tänavu septembris Eesti-Gruusia mängus. Tema jalaga mäng pälvis avalikke kiidusõnu nii ajakirjanikelt kui koondise peatreenerilt Karel Voolaidilt. Kuigi tõrjetega ta veel Eesti fänne ei üllatanud, võib sellegipoolest öelda, et Hein tegi tugeva avalduse Eesti koondise esikinda kohale.

Hein on öelnud, et mõistab temale seatud lootusi ning loodab tulevikus olla vähemalt sama hea kui Mart Poom. Igal juhul on tegemist särava jalgpallilootusega, kelle tegemistel tasub silm peal hoida.

Oliver Jürgens

Oliver Jürgens on noor ründaja, kes alustas jalgpallitreeningutega 5-aastaselt. Jürgensi jaoks sai pöördeliseks 2015. aastal toimunud maailma suurim noorte karikavõistlus Rootsis, kus ta Nõmme Kalju all mängides lõi kokku 29 väravat. Seal võtsid temaga ühendust nelja suure klubi skaudid – Fulham, Aston Villa, Chelsea ning Manchester City ning sealt said alguse testimised erinevates välisklubides.

Võib öelda, et Oliver Jürgens sai tuule tiibadesse Nõmme Unitedist. Klubis mängides sai ta kokku platsile 25 matšis, mille jooksul lõi 35 väravat. U17 Eliitliigas jõudis Jürgens 22 mänguga skoorida 50 korral.

2019 suvel liitus Jürgens Itaalia kõrgliigas palliva Hellas Veronaga, kelle U17 meeskonna eest lõi 13 kohtumisega kärmelt 8 väravat. Möödunud talvel siirdus ta laenulepingu alusel AS Roma leeri, kelle U17 võistkonna eest jõudis väljakul käia 4 korda ning lüüa selle ajaga 4 väravat. Selle aasta kevadel teenis noormees kutse Roma Primavera (U19) satsi juurde. 2020. aasta septembris sõlmis 17-aastane sportlane profilepingu Milano Interiga ning mängija kuulub nüüdsest Interi noorteakadeemiasse.

Milano Inter U18 meeskonnaga liitunud Jürgensi juhendajaks on selles võistkonnas Meistrite liiga võitja Cristian Chivu. Tänaseks 39-aastane rumeenlane triumfeeris Interiga Meistrite liigas 2010. aastal, kui finaalis alistati Müncheni Bayern. Tänavu novembris teatas Itaalia jalgpalliliit, et liigamängud vanuseklassides U13-U18 on peatatud, kuid ilmselt peagi võib oodata mängude alustamist. Igal juhul ootab Oliver Jürgensit ees vägev tulevik, millele kaasa elada.

Sisuturundus