Mis teeb Odlost maailma parima?

Odlo S-Thermic
Odlo S-Thermic

Ei ole palju neid spordiriiete valmistajaid, kes võivad öelda, et neil on üheaegselt kasutuses 14 uuenduslikku tehnoloogiat. Odlo puhul see nii on ja just sellepärast võivad nad öelda, et on alati sammu võrra teistest ees! Seda võimaldab oma labori olemasolu uute tehnoloogiate ja materjalide välja töötamiseks ning koostöö teiste uuenduste loojatega.

Käesolev artikkel on esimene kolmest, milles neid tehnoloogiaid lahti kirjutame.

Tehnoloogiate nimetused võivad olla pisut keerulised, seepärast selgitamegi lähemalt, mida üks või teine tehnoloogia endas sisaldab. See annab ka aimu, milline toode just enda lemmikala harrastamiseks valida.

Kaitse külma eest vähendades riiete kaalu

Suurendada kaitset külma eest vähendades riiete kaalu on tõenäoliselt igavene väljakutse. Odlo on astunud mitu sammu lähemale selle eesmärgi suunas.

Odlo I-ThermicI-Thermic on rõivasse integreeritud intelligentne termoregulatsioonitehnoloogia, mis teab, millal kandjat soojas ja mugavalt hoida. Nutikad mikrokliima andurid analüüsivad kandja kehasoojust ning suudavad seda reguleerida. I-Thermic on kõige arenenum olemasolev aktiivkütte tehnoloogia, mis on valminud koostöös Clim8 ja Twinery’iga. See annab kandjale täieliku kontrolli oma mikrokliima üle, lisamata mahukaid kihte. Eriline on see, et termosensoreid juhib kasutaja nutitelefoni rakendus. Kõik andurid on sujuvalt integreeritud kanga kiududesse ja asetsevad keha tundlikes piirkondades, hoides kandjat soojas ka paigal seistes või suusatõstukil istudes.

S-Thermic on aga täiustatud kihtkonstruktsioon, mis ühendab uuendusliku sünteetilise G-Loft® soojustuse ja väga hingavad välimised kihid. Tänu sellele on võimalik optimaalne isolatsioon väliskliimast. S-Thermic hoiab soojas ja niiskuse eemal. See seab uued standardid soojustusele niiskuse ärajuhtimisel ning ühendab kõrge kokkusurutavuse ja silmapaistvad soojuse säilitamise omadused. Teiste sünteetiliste isolatsioonimaterjalidega võrreldes suudab G-Loft® enamat, säilitades oma omadused ka märjana, näiteks nagu meriinovill ning ületades selgelt teisi hingavuse ja isolatsiooni omaduste poolest. Võib öelda, et see tehnoloogia on võrdne sulesoojustuse tasemega. Lisaks on soojustus veniv. G-Loft® hoiab ära ülekuumenemise ja tagab rõiva kerge kaalu. Soojustuse kiudkomposiit on puhas ja vastupidav. See avaldab muljet pehme tunde, äärmise soojuse ja kergete omadustega.

N-Thermic on täiustatud kihtkonstruktsioon koos loodusliku suleisolatsiooniga, mis pakub ülimalt kerget soojust. Tänu sellele on tagatud optimaalne mugavus madalamal aktiivsustasemel. N-Thermic on lojaalne looduslikule isolatsioonile – sulgedele. Sulesoojustus pakub endiselt looduse parimat sooja ja kaalu suhet. See looduslik materjal pole aga mitte ainult väga kerge ega hoia hästi soojust, vaid pakub tihedaks pakkimiseks ka suurepärast kokkusurutavust. Nii on selle tehnolgoogia abil valmistatud riideid igale poole mugav kaasa võtta. N-Thermic termosüsteem sobib ideaalselt lihtsate aktiivsete tegevuste puhuks, kus peamisteks prioriteetideks on mugavus, kergus ja suurepärane isolatsioon.

Odlo N-Thermic
Odlo N-Thermic

A-Thermic on Odlo uusim avastus kehasoojuse hoidmiseks sooja pesu valdkonnas. Kangale lisatud nanosüsisiniku komponendid võimaldavad riideid kehasoojusega väga kiiresti – vaid sekunditega – üles soojendada. Soojus salvestub kangas ja kangas omakorda kiirgab seda ka tagasi suheldes nii loomuliku kehasoojusega. Kangas on ülipehme ja seda on väga mugav kanda. See spordipesu on meeldejääv esimesest pilgust A-Thermic võrelise kanga struktuuri tõttu, mis annab pesule ainulaadse ilme. Võrreldes Odlo Originals sooja pesuga on A-Thermic 40% soojem, kaaludes samas vaid 65% Originalsi materjali kaalust.

Odlo A-Thermic
Odlo A-Thermic

Ceramiwarmi edu saladus peitub aga kanga kiududesse lisatud soojust peegeldavates keraamilistes osakestes. Üllatuslikult muudavad need kanga imepehmeks. See termotehnoloogia salvestab ja peegeldab kuni 3 kraadi rohkem soojust kui tavalised polüesterkangad. Kangas on hingav, ülimalt kerge ning võimaldab liigsel soojusel ja higil välja pääseda.

Odlo Ceramiwarm
Odlo Ceramiwarm

Yakwarm on tehnoloogia, milles mängib olulist rolli jakivill, mis pärineb mägedes elavatelt jakkidelt ehk pikakarvalistelt metsikutelt mägiveistelt Kesk-Aasias. Jakivillakiud segatakse polüesterkangasse, see muudab kanga soojemaks, pehmemaks ja hingavamaks. Jakivilla õõnsad kiud on isolatsiooni, hingavuse ja kuivamiskiiruse poolest üle ka kõige peenemast meriinovillast. Meriinovillaga võrreldes on jakivilla ja polüesterkanga segu 40% soojem, 66% hingavam ja kuivab 17% kiiremini.

Odlo Yakwarm
Odlo Yakwarm

Juba järgmisel nädalal saab lähemalt lugeda jahutavatest, lõhnavastasest ja ilmastikukindlatest tehnoloogiatest.

Tekst: Ahto Paju, pajusport.ee

Fotod: Odlo