Eesti suurima talvejooksu läbimine sai avalöögi

Hetk 2019. aasta Eesti Ööjooks - Talve eri stardist Foto: Kaido Kabral
Hetk 2019. aasta Eesti Ööjooks - Talve eri stardist Foto: Kaido Kabral

Eesti ja tõenäoliselt ka Baltikumi suurim talvejooks „Viking Line Eesti Ööjooks – Talve eri“ toimub kolmandat korda ja sel aastal virtuaalselt kogu detsembrikuu vältel.

Kahel eelneval aastal ligi 3000 osalejat kaasanud rahvusvahelise sündmuse korraldajad on terviseriske hinnates ja osalejate turvalisuse huvides viinud sündmuse tervikuna virtuaalseks ning pakutakse väljakutseid neljal distantsil: 5km; 10km; 21,1km ja 42,2km.

Piiratud on ettenähtud pääsmete arvu ning neljale rajale kokku pääseb 1500 osalejat, millest ligi 400 kohta on veel saadaval. Registreerimine on avatud kogu detsembri vältel või kuni pääsmeid jagub. Kepikõnd, jooksmine või matk tuleb läbida valitud distantsil ühe korraga ja ilma ajapiiranguta. Endale sobilikus kohas ja pinnasel. Olgu selleks maanteeäärne, linnatänavad, staadion, metsarada või suisa rannajoon. Varahommik, keskpäev, hiline pärastlõuna või südaöö. Distantsi läbimiseks ei pea Rakveresse sõitma. Korraldajad panevad osalejate südamele kõikide liiklusreeglite järgmise ning enda ohutuse eest hea seismise.

Tulemuse peab kinnitama ööjooks.ee lehel hiljemalt enne aastavahetust ning disainer Jule Käen-Tormi kujundatud kahetasandiline ja Rakvere Vallimäge kujutav medal postitatakse osaleja postiaadressile, mille ööjooksja annab tulemuse üleslaadimisel (10km; 21km; 42km) või osalemise kinnitamisel (5km) Ööjooksu kodulehel.

Korraldaja julgustab jätkuvalt liikuma. „Ilmataat on igati jooksja või kepikõndija usku. Libedust ja lund ei ole, valitseb mõnus kerge plusskraad,“ kommenteerib Ööjooksu sündmuste peakorraldaja Marko Torm. „Jalutamine, perega matkamine või sörkjooks annavd meile positiivseid emotsioone ja turgutavad nii füüsilist kui vaimset tervist. Eriti sellisel keerulisel ajal. Teeme kingituse endale ja oma lähedastele ning tõstame treeningute motivatsiooni kauni tunnustuse, Ööjooksu medali näol,“ lisab Torm.

Registreerimine ja tulemuse üleslaadimine toimub veebilehel ööjooks.ee kuni detsembri lõpuni.

Allikas: Rakvere Maraton MTÜ