Mis on Akrojooga?

Foto: Joogafestival - Ingmar Ploom
Foto: Joogafestival / Ingmar Ploom

Kui tunned huvi erinevate väljakutsete vastu ning tahad oma keha uut moodi proovile panna, võiksid katsetada akrojoogat. See on stiil, milles on kombineeritud joogaelemendid, akrobaatika ning vaimsed praktikad.

Akrojooga loojateks on Jason Nemer ja Jenny Sauer-Klein. Jason Nemer on tegelenud gümnastikaga juba lapsepõlvest. Teismelisena harjutas ta koos ühtede parimate Venemaa ja Bulgaaria aktobaatikameistritega. Tähelepanuväärne on see, et oma harjutustega on ta avaldanud muljet ka kõrgetasemelistele akrobaatidele (isegi Cirque de Soleil’ile!). Kui Jason avastas jooga, hakkas ta arendama ideed uuest joogastiilist. Jenny Sauer-Klein tegeles jooga ning tsirkusekunstide õpetamisega ning tema tõi akrojoogasse sisse teraapiapoole, mis meenutab hõljuvat Tai massaaži.

Kindlasti sobib akrojooga sobib hästi nendele, kes tahavad endale füüsiliselt väljakutseid esitada. See on mänglev, tantsuline, akrobaatiline ja samas ka joogale omaselt teraapiline.

Titaanide tööriistadAkrojooga plussid

Akrojoogast kirjutab ka Tim Ferriss oma raamatus “Titaanide tööriistad”. Raamat räägib sellest, milliseid vahendeid ja nippe kasutavad maailma mõjuvõimsad ja edukad inimesed ning ühena toob Ferriss välja akrojooga. Ta kinnitab, et akrojooga liigutused on palju turvalisemad kui akrobaatika, mis nõuab, et kõrval oleks teine inimene, kes julgestab ja hoiab silma peal.

Autor tõdeb, et tema kogemusel aitab akrojooga suurepäraselt alaseljavalu vastu. „Ma ei ole aastaid… või mitte kunagi, sellist vabanemist ja lõdvestumist kogenud. Tehke akrojoogat aeglaselt ja nautige. Kui teil on ebamugav, ei tee te liigutusi õigesti,“ kirjutab ta.

Ferris toob välja ühe reegli akrojoogast, mida võib üle kanda elu muudesse valdkondadesse: „Öelge inimestele, mida te tahate, mitte mida te ei taha, ja lihtsalt tehke seda. Teisisõnu, öelge: „Küünarnukid tugevamaks“, aga mitte: „Ära painuta oma käsi“. Öelge: „Jalad pehmemaks“, aga mitte: „Ära togi oma varvastega mu kõhtu“.“

Tekst: GoodNews