Eesti laskesuusakoondise uueks peatreeneriks saab Fiodar Svoboda

Johanna Talihärm
Johanna Talihärm Foto: Jarek Jõepera

Uuel hooajal asub Eesti laskesuusakoondise peatreeneri ametisse Fiodar Svoboda.

Fiodar Svoboda on olnud kauaaegne Valgevene koondise treener, kelle õpilaste hulka kuuluvad teiste hulgas Nadežda Skardino ja Darja Domratševa. 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamängudel võitis Svoboda juhendatud Valgevene naiste teatenelik kuldmedali.

„Koondisel on au alustada koostööd nii suure kogemuse ja silmapaistvate tulemustega treeneriga, kes on juhendanud koondise olümpiakullani,“ ütles koondislane Johanna Talihärm, „Endiste kaastreenerite ja sportlaste tagasiside on olnud väga positiivne.“

„Uus peatreener toob Eesti laskesuusatamisesse maailmaklassi teadmised ja loodetavasti aitab sportlastel realiseerida nende maksimaalsed tulemused,“ ütles Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Assar Jõepera.

Peatreener alustab koondisega tööd 24. mail Otepääl hooaja esimeses treeninglaagris.