Eesti Raskejõustiku Akadeemias saab treenida oma ala spetsialistide käe all

Kaido_Leesmann Foto: Karen Härms
Kaido_Leesmann Foto: Karen Härms

Spordiklubis Reval-Sport on avatud Eesti Raskejõustiku Akadeemia, kus tegeletakse sportlaste treenimise ja nõustamisega eelkõige kahel suunal: powerlifting ehk jõutõstmine ja powerbuilding ehk kehatoonuse arendamine.

Praegu treenib Eesti Raskejõustiku Akadeemia poksijaid, võitlejaid, pallimängijaid, kergejõustiklasi, ujujaid, lauatennise mängijaid ja paljude teiste alade harrastajaid. Treenerid aitavad sportlast just tema spordiala vajadusi silmas pidades.

Mis on powerlifting ja powerbuilding?

Powerlifting ehk jõutõstmine kui võistlussport koosneb kahest alast: kolmevõistlus (kükk, lamades surumine ja jõutõmme) ning lamades surumine (üksikalana). Treenerid aitavad treenijal saada tugevamaks ning saavutada oma sportlikke eesmärke ning neil on kogemust ja kompetentsi, et treenida inimesi nii klassikalises jõutõstmises ja lamades surumises kui ka varustusega jõutõstmises ja lamades surumises.

Powerbuilding ehk kehatoonuse arendamine on vajalik, sest väga paljud spordialad vajavad aga lisaks plahvatuslikku jõudu ja lihasvastupidavust. Akadeemias aidatakse teiste spordialade harrastajatel saada tugevamaks, kiiremaks ja vastupidavamaks. Powerbuilding sobib ka lihtsalt harrastajale, kes soovib parandada või taastada oma füüsilist vormi.

Akadeemiast saab nõu ka nii kaalust alla võtmise kui ka kaalu juurde võtmise soovi korral.

Õpetavad oma ala parimad

Eesti Raskejõustiku Akadeemias õpetavad oma ala parimad, teiste hulgas ka 54-kordne Eesti meister jõutõstmises ja lamades surumises Kaido Leesmann, staažikas personaaltreener ja maailmatasemel jõutõstja Gert Koovit, mitmekordne Eesti meister jõutõstmises ja kogemustega treener Jürgen Leesmann ning jõusaali ja jõutõstmise treener Risto Kals.

Maailma ja Euroopa MV medalist ja Eesti parim fighter 2018, 2019 Maikel Astur sõnab, et on Eesti Raskejõustiku Akadeemia koostööga rahul. “Koostöö Kaido Leesmanniga on viinud minu füüsilise vastupidavuse täiesti uuele tasemele. Olen palju arenenud mitte ainult sportlasena, vaid ka inimesena. Julgen öelda, et täna teeme asju ikka väga professionaalselt,” kommenteerib Astur.

Profi-fighter Uku Jürjendal sõnab: “Mu füüsiline ja ka mentaalne vorm on paranenud hüppeliselt. Vahet on märgata kiiruses, plahvatuses ja eriti lihas-vastupidavuses. Kaido Leesmanni trennides külastan ma tihti oma kõrgeima soorituse/vastupidavuse läve, kuhu puhtalt ise treenides oleks pea võimatu jõuda. Seal tsoonis töötamine annab usku mu tegelikku võimsusesse, mis omakorda tõstab enesekindlust ringis.”

Tekst: GoodNews