Eesti kurlingupaar tõi MK-etapilt hõbeda

Curling
Foto: Pexels

Eesti kurlingu segapaar Kaldvee/Lill lõpetas Poolas kõrgetasemelise MK-etapi 2. kohaga. Finaalis pidid eestlased tunnistama maailma esinumbri Šveitsi kurlingupaari Rupp/Wunderlin paremust tulemusega 4:10.

Marie Kaldvee ja Harri Lill võitsid turniiri käigus kaheksast peetud kohtumisest kuus.

Poolfinaalis alistas Eesti kurlingupaari Šveitsi kurlingupaari Perret/Rios, kellel on ette näidata eelmiste olümpiamängude hõbe ning viimase MMi jagatud 5./6.koht. Kohtumine tugeva vastasega lõppes eestlaste veenva võiduga 9:3.

Veerandfinaalis saavutasid Kaldvee ja Lill võidu Venemaa kurlingupaari Sidorova/Timofeev üle tulemusega 9:8. Tegemist on märgilise võiduga, kuna vene kurlingupaarist saab eestlaste põhikonkurent Pekingi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril, mida peetakse selle aasta detsembris.

“Jäime oma mängude ja turniiri tulemusega rahule ning saime ka kindluse, et detsembris toimuval olümpiamängude kvalifikatsioonil on meil kõik võimalused olemas. Meie alagrupis olid olümpiamängude kvalifikatsioonil osalejatest ka Ungari ja Läti ning võitsime mõlemat võistkonda,” kommenteeris kurlingumängija Harri Lill.

Eesti kurlingupaar hoiab täna kurlingu segapaaride edetabelis 13. kohta. Poolas toimunud MK-etapi tulemusena peaks Kaldvee/Lill tõusma esikümnesse.

Eesti kurlingusegapaari hooaja peamiseks eesmärgiks on detsembri alguses startiv Pekingi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir, kus kahe olümpiapileti eest asub võistlema 16 võiskonda. Kokku osalesid Poolas toimunud MK-etapil olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri osalejatest lisaks Eestile ka Ungari, Läti, Korea, Soome, Venemaa ja Hispaania esindusvõistkonnad.

MK-etapi tulemusega kindlustas kurlingupaar Kaldvee/Lill esindusõiguse ka 2021. aasta maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril, edestades kogutud punktide arvuga kurlingupaari Madisson/Kukner. MMi kvalifikatsioonivõistlus toimub 4.-10. jaanuaril Suurbritannias, Forfaris.

Lodzis toimunud MK-etapi ajal oli Eesti segapaaril abiks treener Nicole Strausak. Kaldvee/Lill järgmine turniir on selle kuu lõpus toimuv MK-etapp Riias.

Võistluse tulemused: https://worldcurlingtour.org

Võistluse fotoalbum: https://www.facebook.com/curlinglodz

Kurling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Kurlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab kurlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis ning kurlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.
Allikas: Eesti Curlingu Liit