Kerr Kriisa – kas meie järgmine mees NBA liigas?

Korv
Foto: Pexels

Korvpall on eestlastele olnud alati südamelähedane spordiala. Vanemale põlvkonnale juba sellepärast, et meie Tallinna Kalevi korvpallimeeskond oli viimaseks Nõukogude Liidu meistriks aastal 1991. See oli eredamaid spordisündmusi veel mitte vabale Eestile.

Ja kes ei teaks siis Martin Müürseppa ning tema jõudmisest NBA-sse. Kuid tänastest noortest lootustandvatest korvpalluritest on selliseks meheks, kes võiks NBA-sse jõuda, Kerr Kriisa.

Käbid ja kännud

Kerr Kriisa, kes on pikaaegse Eesti koondislase Valmo Kriisa poeg lööb laineid teispool ookeani NCAA liigas ehk Põhja-Ameerika Ülikoolide Liigas, kust sirguvad enamik meile tänagi tuntud NBA staare.
Kerr on sündinud  2. jaanuaril 2001. aastal. Korvpalliga alustas täna 189 cm pikk noormees varakult Erkmaa korvpallikoolis. Juba 15-aastaselt nähti temas talenti ning Tartu Ülikooli korvpallimeeskond värbas ta enda hingekirja.
Andekas noormees jäi silma paljudele Euroopa korvpalliklubidele oma hea viskekäega ning mängujuhtimise oskusega. Pärast lühikest aega Saksamaal Bambergis siirdus Kerr Kriisa Kaunase Žalgirise meeskonda. Leedu kuulsaim klubi on noorele korvpallurile heaks kohaks, kus end tõestada. Leedu korvpalliliiga parimatele saad oma ennustuse teha Betsafe LKL (Lietuvos krepšinio lyga) vahendusel.

Kaunase meeskonnas sai Kerr ka Euroliiga kogemuse, mis kindlasti tuli kasuks ka hilisemal karjääris.

NCAA – hüppelaud NBA-sse?

Kerr Kriisa siirdus Euroopast Ameerikasse ülikooli ning siinkirjutaja arvates hakkas Kriisa alles seal tooma välja nii oma tõelisi oskusi, aga ka huvitavat iseloomu, mis on temast teinud selles liigas tagasihoidlikult öeldes armastatud staari.

Arizona Wildcatsi ridades palliv tartlane on teist aastat juba Ameerikas mängimas. Kui eelmisel hooajal jäi tema esitlusi väheks, siis sel hooajal on Kerr pannud endast rääkima mitmed suuremad USA spordiportaalid.
NCAA korvpalliliigat jälgib üle maailma umbes 7 miljonit inimest ning siit on sirgunud maailmanimedeks sellised staarid nagu Michael Jordan, Dennis Rodman ning paljud-paljud teised.

Käesoleval hooajal on Kerr Kriisa Ariozona Wildcatsi meeskonnas mänginud stabiilselt ning keskmine punktiskoor mängu kohta on hetkel 10,2 punkti. Lisaks annab Kerr keskmiselt viis resultatiivset söötu mängus.

Kuid tema mõju mängule on sellest kaugemal. Olles karismaatiline ning üsna jutukas ka kohtunikega on Kerr tõestanud end kui mitmekülgset mängumeest, tehes hiljuti kolmikduubli. Nimelt tähendab kolmikduubel seda, kui mängija on visanud kahekohalise arvu punkte, andnud samuti ka resultatiivseid sööte ning võtnud ka kahekohalise arvu lauapalle. Triple Double ehk kolmikduubel on korvpallis üsna suur saavutus, mis näitab mängija mitmekesisust ja osavust. Tasub märkida, et selles konkreetses mängus Utah Utesi vastu tabas Kerr ka 7 kaugviset, tuues nii meeskonnale 21 punkti.

Arizona meeskonna talisman

Kui Valmo Kriisa pojale nime pani, siis valis ta selleks kuulsa Chicago Bullsi ning Arizona Wildcatsi tagamängijast Steve Kerr’ist inspireeritult Kerr. Kes oleks siis, 2001. aastal osanud ette näha, et noor Kriisa satub mängima Ameerikasse ning just sellesse meeskonda, kus mängis kunagi ka NBA liiga parim kolmepunktiviske kuningas Steve Kerr. Ei tea, kas just temast on saanud Kerr Kriisa eeskuju või on poisi viskekäe treenimisele kaasa aidanud hoopis kuulus isa?

Üks on kindel – Kerr Kriisal tasub silma peal hoida, sest lisaks imelistele esitlustele oskab see noormees ka head show’d teha!

Sisuturundus