Miks valida treeninguks reketiala?

Reket
Foto: Pexels

Kui tahad ühendada mängu ja spordi, siis on selleks hea võimalus mõni reketiala. Tennis, sulgpall, padel või rannatennis – milline on sinu valik?

Reketialad on täiuslik väljakutse nii kehale kui ka meelele, sest ühendavad kõrge intensiivsusega intervalltrennid, arendavad keha üleüldist tasakaalu ja vastupanuvõimet ning samal ajal panevad tööle ka aju.

Ükskõik, millise ala valid, siis päris algajatel on soovitav alustada koos treeneriga, kes aitab tehnika paika saada.

Tennis

Tennis on kogu maailmas ülipopulaarne spordiala ning harrastustennisest ja selle tervislikkusest räägitakse palju. Tennis on väga tervislik spordiala ja edestab seejuures näiteks nii jooksmist kui ka rattasõitu. Tund üksikmängu põletab meestel umbes 600 kalorit ja naistel 420 kalorit. Lisaks sobib see igas vanuses inimestele ja sellega alustamiseks pole kunagi liiga hilja. Ja kuna tervisesporti on ikka parem harrastada sõbraga, siis tenniseväljakul on suhtlemist rohkem kui näiteks jooksmisel, ujumisel, rattasõidul või suusatamisel. Kui natukene uurida, leiad kindlasti mõne väljaku ka enda kodu lähedalt.

Sulgpall

Sulgpall on üks lõbusamaid spordialasid, mida harrastada, kuid lisaks on tal veel mitmeid teisi kasutegureid. Sulgpalli mängides saad joosta, teha väljaasteid, sooritada lööke ehk sulgpalli mängides saad suurepärase vormi kogu kehale. Lisaks parandab see lihastoonust ja reageerimiskiirust ning mõjub ka vaimsele vormile hästi, aidates vähendada stressi ja ärevust. Trenni tegemine tõstab keha endorfiinide taset ning parandab tuju ja une kvaliteeti. Kuna sulgpalli mängides on sul vaja vähemalt üht vastast, on tegu sotsiaalse mänguga ja igav kohe kindlasti ei hakka. Sobivaid kohti, kus mängida, leiad üle Eesti.

Padel

Kui eesmärgiks on parandada oma koordinatsiooni, reaktsiooni ja olla füüsiliselt aktiivne, siis tasuks proovida üle maailma järjest kiiremini populaarsust koguvat padelit. Tegu on seguga kahest reketispordist, tennisest ja squashist. Mängule lisavad eripära väljakut ümbritsevad seinad, mis sunnivad mängijat vastase ülekavaldamiseks ruumiliselt mõtlema. Padelireket on tennisereketist tunduvalt lühem, jämedam ja ilma keelteta.

Padelimäng on ideaalne rutiinseks trenniks ja sobib igas vanuses ja füüsilises vormis liikumishuvilisele inimesele. Padelit saab proovida näiteks Rocca al Mare või Kawe padelikeskuses.

Rannatennis

Jah, ka rannatannist saab mängida talvel. Tallinnas näiteks Teras Beach’i või Ülemiste Beach House’i rannahallides. Rannatennist mängitakse rannavolle väljaku suurusel alal ning see sarnaneb kõige rohkem sulgpalli, aga pisut ka tennisega. Rannatennise reketid on samuti ilma keelteta ja lühemad kui tennise või sulgpalli reketid. Mänguvahendiks on aga oranž laste tennisepall, mis on tavalisest tennisepallist pehmem ja aeglasem.

Rannatennis sobib kõigile ja sellega saavad hakkama ka päris algajad. Lisaks on see hea valik liigeseprobleemidega inimestele, sest mäng toimub pehmel liival. Füüsiliselt arendab see sama hästi nagu iga teinegi pallimäng, aga lisaks paranevad ka koordinatsioon ja osavus. Kuna liivas on raskem liikuda, saavad jalad suurema koormuse.

Tekst: Ajakiri Sport