Pärnus toimub laupäeval Euroopa tänavaspordi tippsündmus „Kevad Battles“

Erik Naissaar
Erik Naissaar. Foto: Aive Urberg

Juba seitsmendat aastat toimub Pärnus 28. mail Euroopa tänavaspordi suursündmus „Kevad Battles“. Korraldaja ja tänavasportlane Erik Naissaar ütleb, et tänaseks võib öelda, et Pärnu on saanud tänavaspordi mekaks.

Maailma TOP atleete lendab kohale Iisraelist, Ungarist, Leedust, Lätist, Tšehhist, Soomest ning neid võibki loetlema jääda, mis on suur kompliment pärnakatele.

Eesmärk kodulinnas tänavaspordi võistlusi korraldada

Naissaar räägib, et oli 2016. aastal oma kodulinn Pärnusse parajasti rajamas kevadeks esimest võistlusmõõtmetes välijõusaali. Bussiga suvepealinna suunas sõites pani ta paberile kirja, et Pärnus hakkavad toimuma tänavaspordi võistlused. Üks põhiliseks pidepunktiks sai, et võistlused oleksid ausad ning neil oleks oma atmosfäär – mitte lihtsalt medal pihku ja võid sotsiaalmeedias meid ära tag’ida.Edasi jagas ta ideed linnavalitsusega, kust sai rahastuse, Tallinnast bussitäis sportlaseid ja esimesed kohtunikud.

Street workout’i kõrvale on lisandunud ka endurance, käesurumine ja trikitõukeratas

Sel aastal on street workout’i kõrvale lisandunud ka endurance, käesurumine ning trikitõukeratas. Street workout ja trikitõukeratas kuuluvad paralleelselt ka Pärnumaa avatud Meistrivõistluste alla.Street workout kategoorias on kasutamiseks rööbaspuud, varbsein ning kaks eri kõrgusel 2 meetri laiust kangi. Baasharjutuste võistlustel ehk endurance kategoorias on samad vahendid, kuid lisatud on ka kastid. Käesurumise kategooriat viib läbi Eesti käesurumisspordiliit.
Tõukeratas on uus ala – kategooriaid viib läbi Striidikool.

Sellel aastal on oodata sadakond sportlast.

Kategooriad:

  • kuni 60 sportlast street workout kategooriasse
  • kuni 25 sportlast endurance kategooriasse
  • kuni 30 sportlast käesurumise kategooriasse
  • kuni 20 sportlast tõukeratta kategooriasse

Sündmusel on veel mitmeid atraktsioone, suuremaid kohalike spordiklubisi, huvikoole, toidulisandite pakkujaid, toitlustajaid, batuute, poksimasinaid. Publikule, kes soovib veeta rannas aega hommikust õhtuni, on mõeldud matiala.

Tekst: GoodNews 
Foto: Aive Urberg