Rainer Vakra valiti taas Eesti Invaspordi Liidu presidendiks

Eesti Invaspordi Liit
Foto: Eesti Invaspordi Liit

Täna valiti Eesti Invaspordi Liidu (EIL) aastakoosolekul järgnevaks neljaks aastaks uus juhatus. Liidu presidendina jätkab Rainer Vakra, viieliikmelisse juhatusse kuuluvad ka Väino Marjak, Kaia Kollo, Tõnis Mölder ja Endre Varik.

Vakra peab oluliseks puuetega inimeste kaasamist sporti ja liikumisharrastusse. “Täna valiti mind järgnevaks neljaks aastaks Eesti Invaspordi Liidu presidendiks. Ma siiralt tänan selle (nüüd juba kolmekordse!) usalduse eest! Pean jätkuvalt oluliseks, et ühiskonnas räägitakse rohkem paraspordist ja sportlastest, kes tõestanud ennast profisportlastena maailmatasemel. Ühtlasi on soov, et puuetega inimestel tekiks veel suurem huvi, võimalused ja julgus tegeleda spordi- ja likumisharrastusega,” ütles Vakra.

Järgmise nelja aasta jooksul on Vakra sõnul vaja ümber vaadata ka liidu organisatsoonilised alused, et olla kaasas arengutega Eesti paraspordis ning koostöös Eesti Paralümpiakomiteega tegeleda ühiskonna kaasamisega. “Oluline on leida puuetega inimeste spordile kui vähemkindlustatud osale üldsuse nii moraalne kui materiaalne toetus. Nii suudame aidata inimesed töö- ja ühiskondlikku ellu, läbi spordi- ja liikumisharrastuse parema elu juurde,” märkis EIL-i president.

Eesti Invaspordi Liit tegeleb liikumispuuetega inimeste spordi ja liikumisharrastuse korraldamisega Eestis. EIL on Eesti Paralümpiakomitee liige.

Allikas: Eesti Invaspordi Liit