Eesti noorsportlased tegid seda jälle ! “Belgia Open 2023”

Belgia Open 2023

Ajavahemikul 17-19.märtsini toimus Belgia linnas Lommes suur rahvusvaheline taekwondo maailmareitingu G2 turniir „Belgium Open“, millest võtsid osa üle 2000 osaleja tervest maailmast. Kohale olid tulnud nii olümpiavõitjad kui ka maailmameistrid. Eestis treenivad 8 sportlast treeneri Aleksandr Galaktionovi käe all. Meie sportlased saavutasid 5 medalit- 2 hõbe- ja 3 pronksmedalit. 

Aleksandr Muskevitš saavutas juunioride kaalukategoorias 73kg hõbeda. Väga tasavägistes matšides võitis Aleksandr Hispaania, Poola ja Ukraina sportlasi, kuid finaalis jäi ta alla Kosovo sportlasele. Eestis treeniv Ukraina sportlane Danil Khammermann saavutas 59kg juunioride kategoorias samuti hõbeda. Danil võitis Rootsi, Poola, Belgia, Prantsuse sportlasi, kuid finaalis kaotas ta Saksa sportlasele. Ilja Volgin juunioride kategoorias 78kg võitis pronksi. Denis Muskevitš kadetid 53 kg saavutas samuti pronksise poodiumikoha. Gregor Arras kadetid +65kg saavutas pronksmedali, kus ta pidi tunnistama Poola sportlase tugevust. Väga lähedal olid medalitele Stefani Nikolajeva juuniorid 42kg ning Lars-Lucas Liiu kadetid 45kg, kes võitis Leedu sportlase vastu ning veerandfinaalis kaotas Hispaania vastu. Väga hea debüüdi tegi Norman Naaris, kes võistles uues vanuserühmas juuniorid 59kg. Treener Aleksandr Galaktionov on väga uhke oma kasvandike arengu ja võistlussoorituse üle.

Tekst ja foto: Spordiklubi Idablokk MTÜ