NBA finaalid on kohe-kohe uksetaga

NBA
Foto: Pixabay

NBA hooaeg on vaikselt jõudmas lõpusirgele, kus võitlus Larry O’Brieni trofee nimel on peaaegu kindlaks tehtud. Denver Nuggets on esimest korda NBA ajaloos võitnud läänekonverentsi, alistades Los Angeles Lakersit mängude seeriaga  4-0. Idakonverentsi poolel oli õhus sama saatus, kuid Boston Celtics näitas veel elumärke ning alistas neljandas mängus võimsalt Miami Heati skooriga 116-99. 

Denver Nuggets

Denver Nuggets on sellega hakkama saanud: nad saavad oma nime kustutada sellest nimekirjast, kes pole kunagi NBA finaalis käinud. Tegemist ei ole kuigi väga suure üllatusega, kuna nad lõpetasid ka hooaja tabeliseisus esimesel positsioonil ning on terve hooaeg näidanud stabiilset ja kvaliteetset korvpalli.

Võtmemängijad

Nikola Jokic, kes on ilmselt kõikidele korvpallihuvilistele tuttav, on taas teinud märkimisväärse hooaja. Serbiast pärit superstaar on selle aasta playoffides visanud keskmiselt 29,9 punkti, kogunud 13,3 lauapalli ning jaganud 10,3 resultatiivset söötu, mis teeb temast härra kolmikduubli. 

Teine mängija kes väärib nimetamist on Jamal Murray, kes on selle aasta playoffides visanud keskmiselt 27,7 punkti, kogunud 5,5 lauapalli ning jaganud 6,1 resultatiivset söötu. Lisaks on olulised rollimängijad olnud Michael Porter Jr, Aaron Gordon, Kentavious Caldwell-Pope ja pingilt säranud Bruce Brown Jr. 

Idakonverentsi finaalid

Idakonverentsi finaalis pole lahing veel läbi saanud ja peagi on kätte jõudmas viies mäng, mis leiab aset Bostoni koduväljakul TD Gardenis. Viienda mängu võitjaks ennustavad online kasiinod Celticsi kasuks. Arvatakse, et Boston on leidnud uue hingamise ning koduväljaku publiku suure kaasaelamisega suudetakse seeria edasi viia vähemalt kuuenda mänguni. 

Mängude seeriat juhib hetkel Miami Heat 3-1 ja neil on finaali jõudmiseks vaja ainult ühte võitu veel. Terves NBA ajaloos pole mitte ükski meeskond kunagi 3-0 seisust tagasi võitjaks tulnud. Kas Boston Celtics suudab teha uut ajalugu, saame me veel näha. Kui viienda mängu võitjaks ennustavad kihlveokontorid Bostonit, siis seeria võitjaks ennustatakse siiski Miami Heati. 

Kes võidab NBA 2023 hooaja finaalid?  

Kumb iganes meeskond ida poolelt vastamisi tuleb, arvatakse, et Denver on tänavusel hooajal liiga võimas, kui just keegi oluline mängija finaalide alguses vigastada ei saa. Hetkel soosivad Spordiennustus analüütikud Denver Nuggetsit selle aasta kindlateks võitjateks. Nad on varasematel aastatel jõudnud alati playoffi, kuid alati on keegi oluline mängija vigane olnud. Tänavu on kõik terved ning meeskonna vaheline keemia näib igati paigas olevat. 

Lihtne ei saa see muidugi Denverile olema ja ees on oodata igati põnevat finaalmängude seeriat, seega valmistu haarama popcorni ja pane mänguvaim valmis. Kui on huvi mängude vaatamine veelgi põnevamaks teha siis vaata, mis koefitsiente pakuvad erinevad Eesti kasiinod ning tee oma panused, aga kindlasti mitte üle oma võimete. Eesmärk on siiski vaatamine lõbusamaks teha, mitte stressirohkemaks.