Spordidokumentaal “Kaks südant” kvalifitseerus Eesti esindaja kandidaadiks Oscaritel

Kaks südant
Allikas: Eesti Ratsaspordi Liit

Eesti Filmi Instituut esitas Eesti Ratsaspordi Liidule kutse osaleda dokumentaalfilmiga „Kaks südant“ konkursil, mille tulemusel selgub Eesti esindaja Oscarite rahvusvahelise filmi kategoorias.

Igal aastal paneb Eesti Filmi Instituut kokku komisjoni, kes otsustab milline film läheb Eestit esindama Oscaritele rahvusvahelise filmi kategoorias. Komisjoni nimekiri on kinnitamisel ning valmis on ka nimekiri Eesti filmidest, mis vastavad kriteeriumitele. Dokumentaalfilm ”Kaks südant” vastab konkureerimise tingimustele ning kandideerib Eestit Oscaritel esindama.

Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Riina Pilli sõnul on tegemist suurepärase uudisega, mis on tunnustuseks nii filmi tegijatele kui ka alale endale. „Eesti Filmi Instituudi pöördumine meie poole kutsega osaleda konkursil, mille tulemusel selgub, milline film esindab Eestit Oscaritel rahvusvahelise filmi kategoorias, on ääretult suur kompliment ning tunnustus tehtud töö eest. Kindlasti on siin oma osa ka ratsaspordi vaatemängulisusel ning emotsioonidel, mida hobused nii valdkonna entusiastides kui ka filmi vaatajates tekitavad,“ ütes Pill. Tema sõnul selgub konkursi lõpptulemus augustis.

Eesti Ratsaspordi Liit lõi koostöös režissöör Steiv Silmaga liidu sajanda aastapäeva tähistamiseks ning spordiala värvika ajaloo talletamiseks 90 minuti pikkuse haarava ja hoogsa dokumentaalfilmi „Kaks südant“. Loo teljeks on hobuse areng sünnist pensionieani, mille kõrval saab tutvustatud nii ratsaspordi värvikas ajalugu kui ka tänased tegijad, suuremad võistlused ja tipphetked.

Film on huvilistele kuni käesoleva nädala lõpuni vaatamiseks saadaval ERR’i veebikanalis Jupiter.

Allikas: Eesti Ratsaspordi Liit