Simple Sessioni säravaimad hetked aastatest 2011-2022 on fotonäitusena jõudnud Tartusse

Teddy-Morellec-Diego-Fiorese
Fotograaf Teddy Morellec (rulatamas Diego Fiorese). Foto: Hikaru Funyu

Tartu Kaubamaja aatriumis on kuni 25. oktoobrini avatud näitus Simple Sessioni eredamatest hetkedest aastatel 2011-2022. Kuigi sündmus sai alguse juba 2000. aastal Tartus ühe sõpruskonna rajatud rulapargis, siis viimase 15 aasta jooksul on Simple Session saavutanud oma rahvusvahelise haripunkti suutes kohale meelitada maailma absoluutseid tippe nii rulasõidus kui BMX-is. See omakorda toob kohale ekstreemspordi parimad fotograafid, kelle töid nüüd rändnäitusel näha saab.

Tartlastest võistluse korraldajad Piret Kull ning vennad Risto ja Mario Kalmre on välja valinud 13 ekstreemspordi fotograafi kaadrid hetkedest, millest on jäänud säravad mälestused nii korraldajate, võistlejate kui ka pealtvaatajate mälusoppidesse. Näitus liikus võistluspaigast Põhjala tehases esimesena just Tartusse, kuna siit sai sündmus kunagi alguse ja tuleb sünnilinna taas 2024. aasta augustis.

Simple Sessioni näitusel saab näha 20 meeleolukat fotot rula- ja BMX-sõitude võidupoodiumitest ning ekstreemsetest hetkedest nii võistlusareenidel kui ka linnatänavatel. Esindatud on oma ala parimate fotod, näiteks Teddy Morrelleci, Vince Perraud’i ja Eisa Bakose tööd. Eesti fotograafidest on valikus Artur Sadovski ja Kris Süldi jäädvustused. Lisaks on esindatud fotograafid Ryan Fudger, Arturs Pavlovs, Hikaru Funyu, Merlin Czarnulla, Kaspars Volonts, Naoki Gaman, Nauris Dollins ja Kay Clauberg. Nimekiri andekatest fotograafidest näitab Simple Sessioni tõsiseltvõetavust ja räägib sellest, kuidas igal aastal annab end üles kümneid fotograafe, kes sündmust jäädvustada soovivad.

Boyd Hilder
Boyd Hilder. Foto: Eisa Bakos

Sõitjatest on piltidel esindatud näiteks Boyd Hilder, Reed Stark, Alex Kennedy, Gaspar Guendulain, Rim Nakamura, Joe Jarvise, Jaime Mateu, Yurii Kortun, Greg Illingworth, Honza Navrátil, Andreas Taru, Austin Augie, Chris Gregson, Ben Hennon, Dave Duncan, Danny Leon, Lizard King, Krystian Malczuk, Filippos Kosmidis, Diego Fiorese ja Brandon Loupos.

Näitus annab edasi Euroopa suurima ekstreemspordisündmuse tunnet ja seal käinute emotsioone. Tartu Kaubamajast liiguvad fotod edasi Tallinnasse Viimsi keskusesse, kus saab näitust vaadata 30. oktoobrist 27. novembrini.

Simple Session toimus Tallinnas Põhjala tehases sel aastal viimast korda. 2024. aasta augustikuus (24.-25.08.2024) leiab festival aset Tartu Kammivabrikus ja sealt edasi 2025. aastal 25. korda juba taas Unibet Arenal.

Allikas: Simple Session