Õiged suusapüksid ehk igaks ilmaks sobiv riietus

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Soojade sügisilmadega võib olla tunne, et talveriiete soetamise aeg on alles seitsme maa ja mere taga. Selliselt lähenedes võib aga juhtuda, et ühel hetkel on hanged akna taga ja sina pead otsima viimase hetke lahendusi, et õue saada. Just miinuskraadide ja esimese lume saabumist oodates on õige aeg mõelda talviseks tegevuseks sobilike riiete peale. Seejuures on üheks tähtsaimaks riideesemeks korralikud suusapüksid.

Suusapüksid kui multifunktsionaalne lahendus

Hoolimata nimest ei ole suusapüksid kindlasti mitte mõeldud üksnes suusatamiseks. Tegu on pigem koondnimetusega veekindlatele, soojadele ning vastupidavatele külma ilma pükstele. Seega sobivad suusapüksid ka neile, kes suuskadele ei taha astuda, ent käivad lumelauatamas, kelguga sõitmas, uisutamas või lihtsalt armastavad ka külma ilmaga aktiivselt tegutseda.

Kaup24 e-poest leiab laia valiku tuntuid brände: sh hinnatud Icepeak, Didrikson ja Columbia suusapüksid ning lastele mõeldud brändid nagu Lenne ja Huppa. Kvaliteetsed suusapüksid on kahtlemata korralik investeering, kuid arvesta kindlasti sellega, et korralikud suusapüksid peavad vastu mitu hooaega.

Riided peavad olema mugavad!

Suusapüksid on mõeldud just aktiivsemaks tegutsemiseks ja sobilikud pikemaks õues viibimiseks. Selleks aga et püksid saaksid tõesti oma tööd teha, on vaja pöörata tähelepanu õigele lõikele ja sobivusele. Suusapüksid peaksid olema piisavalt avarad, et võimaldada vaba liikumist ja et jaguks ruumi lisakihi, näiteks sooja pesu, jaoks. Samas ei tohi need olla nii suured ja lohmakad, et jäävad ette.

Arvesta sellega, et eri tootjate suurused võivad üksteisest märkimisväärselt erineda. Ühe brändi riietest sobivad sulle M suuruses püksid, teise kaubamärgi toodetest aga hoopis L suuruses püksid. Parim variant on võtta ja märkida üles jala sisekülje pikkus ning vöö- ja puusaümbermõõt ja seda tootja suuruste tabeliga võrrelda. Jäädes kahe suuruse vahele, vali pigem suurem number.

Teistest detailidest rääkides võiks sääre allosas olla lumelukk, mis ei luba ka paksus lumes sumbates lumel keha ligi pääseda. Väga hinnatud on ka pükste sise- või väliskülgedele lisatud ventilatsiooniavad, tänu millele ei hakka kunagi liiga palav. Selga aitab aga soojas hoida kõrgem vööosa ning pükste allavajumist takistavad traksid.

Olge julge ja stiilne!

Muidugi on suusapükste funktsionaalsus A ja O, ent see ei tähenda et suusapükste stiili peaks täiesti kõrvale jätma. Õnneks on Kaup24 poodides piisavalt lai valik suusapükse, nii et leiad lahenduse, mis sobib nii funktsionaalsuselt, lõikelt kui ka värvilt ja mustrilt.

Väga pikalt on arvatud, et talvised riided peaksid olema mustad, hallid või lihtsalt ebamääraselt tumedad. Arvestades aga sellega, kui sombused ja pimedad meie talvepäevad kipuvad olema, võiks oma garderoobivalikusse just värvikilde lisada. Julged mustrid ning erksad värvid on täiesti omal kohal! Neil on veel teinegi salajane eelis!

Vaata ringi populaarsel kelgumäel või rahvast täis suusanõlval. Suur osa inimestest kannabki tumedates toonides riideid. Kui tahad, et leiaksid oma lapse, pereliikme või sõbra rahva hulgast hetkega üles, kingi talle jõuludeks erksat tooni või laheda mustriga suusapüksid.

Suusapükste valimine võib tunduda keeruline, kuid võttes arvesse materjali, sobivust ja lisafunktsioone, nagu traksid, taskud ja lukud, leiad kindlasti endale just selle õige paari!

Sisuturundus