Wakepargis veelauaga vabadusse!

Wakepark
Foto: Estrella Wakepark

Veelauasõit on aina enam populaarsust koguv spordiala, kus veelaudurit veab paadi asemel edasi spetsiaalselt ehitatud kahest mastist koosnev süsteem ja väikese võimsusega elektrimootor. Tule proovi järele Männiku Wakepargis!

Männiku Wakepargis on kolm kaablit ehk rada ning igal rajal on erinevaid obstaakleid, mida saab proovida, kui edasi-tagasi sõitmine on juba käpas. Sõiduks on vaja wake-lauda, päästevesti ja kiivrit (varustust saab rentida ka kohapealt). Igal rajal on pultija ehk instruktor, kes aitab põhitõed selgeks saada, õpetab ja on lihtsalt moraalseks toeks. Tema liigutab ka handlit ehk nööri, millele on kinnitatud puidust pulk, millest sõitja kinni hoiab. Pultija reguleerib sõidukiirust ning vajadusel või ohu korral seiskab kaabli. Tegelikult on asi lihtsam kui võiks arvata – peale varustuse jalga ja selga panekut ning instruktori õpetussõnu võidki vee poole kihutada.

Wakepark

Sobib kõigile!

Üks sõidukord kestab kümme minutit, mis pakub kehale korralikku trenni. Järgmisel päeval võid avastada, et valutavad sellised lihased, mille olemasolust sa ei pruukinud enne teadagi. Selliste ootamatuste vastu võitlemiseks soovitame soojalt teha enne vette minekut veidi lihtsamaid soojendusharjutusi nagu kükid, jooks ümber järve või lihtsalt kätekõverdused purdel.

Veelauasõit on sobilik igas vanuses inimestele, kellel on huvi aktiivse ajaveetmise vastu, see ei käi üle jõu kellelegi. On vaja ainult piisavalt pealehakkamist, et vette minna, samuti tuleb kasuks kuulata instruktori õpetussõnu, et sõitmine veel ladusamalt välja tuleks.

Wakepark

Piirid aina nihkuvad

Kui sõit ja laua käsitlus on selge ja tunned end kui hõljuv kala vees, saab edasi liikuda juba kergemate trikkide juurde, näiteks vale jalg ees sõitmine või ümber oma telje keeramine. Kui tunned, et ka sellest jääb väheseks ja oled hulljulge ekstreemsportlane, siis jagub vees palju erinevaid obstaakleid, millega oma trikipagasit suurendada.

Veelauasõidus on sõitjal tohutult arenguruumi ning iga korraga on võimalus aina rohkem õppida ja enda piire ületada. Just piiride ületamine ning isiklik areng teeb selle spordiala nii atraktiivseks. Veelauasõit on imeline ala, sest selle saab selgeks pea igaüks ja kui veepeal sõitmine juba selge, siis soovib enamik sõitjaid edasi areneda osides uusi väljakutseid, uusi trikke, uusi kõrgusi hüpete näol ja uusi torusid, mida vallutada.

Vees olek ja sõitmine laseb sul tunda end vabana ja viib mõtted argipäeva muredest eemale. Usu, sa keskendud vees pigem enda püsti hoidmisele ja tasakaalule, et mitte keset vett näoli plärtsatada, kui sellele, et unustasid koju piima osta või kassi toita. Veelauasõit on miski, mida lihtsalt tuleb ise proovida!

Wakepark

Mine trenni!

Männiku Wakepark on avatud 2014. aasta kevadest ning on praeguseks suurim kaabelpark Eestis. Männiku on ka ainus wakepark Eestis, mis tegeleb aktiivsete trennide andmisega. Trennid on mõeldud neile, kes soovivad kogenud treenerite all paremateks sõitjateks saada ja oodatud on ka need, kes pole mitte kunagi veelauaga sõitnud! Gruppe on nii lastele kui täiskasvanutele ja nendes käib igakuiselt üle 80 õpilase. Männiku Wakepargi ja Veelauakooli peatreener Ranno Maasikmets on veelauaga sõitmist õpetanud neli aastat. Selle ajaga on tema õpilased võitnud võistlusi mitte ainult Eestis, vaid ka Eestist väljaspool! Eilmisel hooajal suutsid nad saada Euroopa meistrivõistlustelt 6. ja 9. koha!

Wakepark

Mida veel teha saab?

Wakepark asub Valdeku järve kaldal ning seal on ka peale veelauasõidu palju muid ajaveetmisvõimalusi nagu näiteks SUP-lauatamine, batuudil hüppamine, võrkpall, pinks. Lisaks veelauasõidule on võimalus proovida veesuuski, kneeboard’i ja wakesurfi.

Samuti on wakepargis kuumaks köetud tünnisaun, kus saab end peale mõnusat sõitu lõdvestada. Et rannast ei peaks varakult koju tõttama, sest nälg näpistab, pakub wakepargi pisike kiosk ka kõhukinnitust ning maitsvaid jooke. Samuti jahutab kuuma ilmaga lai jätsi valik.

Wakepargi tegemistega saate kursis olla wakepargi kodulehelInstagrammi kontol ning Facebookis.

Vaata ka videot:

 

Tekst, fotod ja video: Männiku Wakepark