Eestimaa südames selgusid sportlikumad omavalitsused

Jõud
Foto: Priit Karjane

22.-23.augustil Paides toimunud 45. Eesti omavalitsuste suvemängudel oli suurtest valdades edukam Rae vald, väikestest (kuni 8000 elanikuga) valdadest Kiili ning linnadest arvestuses jättis esikoha koju Paide.

Suurte valdade arvestuses järgnesid Rae vallale Tartu ja Türi vald, väikestest valdadest tuli teiseks Vinni ning kolmandaks esmakordselt esikolmikusse jõudnud Setomaa.

Linnadest saavutas teise koha Rakvere ning kolmanda Keila linn.

Kavas olnud 12 spordialal osutusid võitjateks:
kergejõustik – Rae vald
meeste võrkpall – Tartu vald
naiste võrkpall – Kastre vald
orienteerumine – Tartu vald
jalgrattakross – Rae vald
kettagolf – Türi vald
mälumäng – Kadrina vald
petank – Rae vald
köievedu – Rapla vald
trikitõukeratta võistlus – Rae vald
tennis – Rae vald
juhtide võistlus – meestest Priit Värk, Jüri Linde ja Lauri Drubins, naistest Siret Pihelgas, Pipi-Liis Siemann, Piret Rammul (selgitati linnade ja valdade arvestuses)

Omavalitsuste suvemängudel lõid kaasa mitmed Eesti parimad sportlased. Kergejõustikus oli täiskasvanutest stardis Hans-Christian Hausenberg, Kaur Kivistik, Kristjan Rosenberg, Robin Seppar, Kristjan Tafenau, Kelly Nevolihhin, Kätlin Tõllasson, Anna-Liisa Saks, Gerli Iisarael. U18 vanuseklassis tegid kaasa hooaja edetabeli paremikku kuuluvad noored.

Mullu rattaorienteerumises Euroopa meistrivõistluste sprindis kulla võitnud Lauri Malsroos esindas Saue valda nii orienteerumises kui jalgrattakrossis. Vinni valla ridades võistlesid Kaido ja Jelena Höövelson (köieveos ja tennises).

Võrkpalli väljakutel trotsisid ilma „vanade tegijate“ Kaarel Kaisi ja Kristjan Jürimaa kõrval meie tulevikulootused Alex Saaremaa, Märt Tammearu ja sellel aastal omaealiste rannavolle Euroopa meistrivõistlustele sõitev Rasmus Meius. Naistest oli võistlustules Tartu Bigbanki naiskonna mängijad. Orienteerumises olid kahel päeval stardis Eesti parimad eesotsas Kristo Heilmanni, Jaagup Truusalu, Evely Kaasiku ja Daisy Kudrega.

45. Eesti omavalitsuste suvemängude raames toimunud Eesti meistrivõistlustel kiikingus sündis  maailmarekord. Naiste võitjaks tuli koos uue naiste võistlusklassi Eesti- ja maailmarekordiga 5.98 m Liina-Mari Roolaht. Meeste võitja Sergei Vertepov ületas võlli aisapikkusel 7,28 m, millest on varem rohkem suutnud vaid üks mees. Kui võistlus käis suurel kiigel, siis väiksel kiigel said mitmed inimesed, nii nooremad kui vanemad, oma esimese kiikingukogemuse.

Mängudel osales kokku ligi 2000 võistlejat 54 Eesti omavalitsusest.

Tulemused: http://www.joud.ee/est/g79s5093

Eesti omavalitsuste suvemängude korraldas Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Paide Linnavalitsuse ja Järvamaa Spordiliiduga.

Allikas: Eestimaa Spordiliit Jõud