Suvine Simple Session on sel aastal eksklusiivsem kui kunagi varem

Risto Kalmre
Ürituse korraldaja Risto Kalmre. Foto: Nicolas Jacquemin

Aasta oodatuim ekstreemspordisündmus Simple Session on tagasi suure suvise festivalina 20. ja 21. augustil Põhja-Tallinna uues kohtumispaigas Põhjala kultuuritehases. Täna müüki paisatud pileteid jagub 21. korda toimuval sündmusel vaid kiirematele kuna kohtade arv on piiratud.

Endise Põhjala kummikuvabriku vallutavad augusti magusaimal nädalavahetusel 64 maailma parimat BMX-ratturit ja rulasõitjat. Eesti suurima ja maailma ühe tuntuima ekstreemspordisündmuse toimumine moodsas Põhja-Tallinnas teeb sellest aasta oodatuima ürituse. Kuna Simple Session on tugev Eesti visiitkaart maailma ekstreemsportlaste ja noorte seas, saab festival avapaugu just meie taasiseseisvumise 30. aastapäeval, 20. augustil.

„Mul on hea meel, et saame tuua Simple Sessioni tagasi oma nooruslike juurte ja kahe suvise spordiala tuuma juurde – peaaegu tänavatele. Põhjala oma tänavakultuuri võbe ja kogukonna kohtumispaigana toob rula ja BMXi inimestele lähemale ja on piiratud kohtade arvu tõttu erilisem kui varasematel aastatel Saku Suurhallis,“ räägib sündmuse korraldaja Risto Kalmre.

Ürituse teevad eksklusiivseks suvine toimumisaeg, uus asukoht ja piiratud kohtade arv. Fakt, et BMX ja rulasõit on sellest aastast ka Tokyo Olümpiamängude kavas, teeb Eestis toimuva festivali ligitõmbavaks ka seetõttu, et korraldajad on kutsunud Simple Sessionile ka mõned värsked olümpiadebütandid.

Kohalik ja rahvusvaheline trikiratta (võisteldakse street– ehk tänavasõidus) ja rula koorekiht lähevad Tallinnas võistlustulle Nate Wesseli kujundatud 600 ruutmeetrisel uuel ja ainult Simple Sessioni jaoks kerkival võistlusväljakul. Kui rula ja BMX võistluste kvalifikatsioonid ning finaalid toimuvad Põhjala tehase sisehallis, siis hoovi kerkib festivali väliala, kus toimuvad minirambi jämmid, Kendama-trikkide etteasted, tegevused toetajate poolt, saab nautida head sööki-jooki ning mõnusalt aega veeta. Sissepääs festivali välialale on kõigile tasuta.

Mis toimub 20. ja 21. augustil Simple Sessionil?

  • kohal on 64 maailma parimat BMX tänavasõiduratturit ja rulatajat

    Courage Adams
    Courage Adams. Foto: Eisa Bakos
  • kaks päeva vingeid võistlusi Nate Wesseli kujundatud 600m2 pargis
  • tänavasõidu ja parima triki võistlused
  • kendama lava, töötoad ja võistlused koostöös KROM ja Sweets Kendama’ga
  • kolm päeva pidusid (neljapäevast laupäevani, piletid tulevad müüki eraldi)
  • festivali väliala, koos minirambi võistluste ja partnerite tegevustega (sissepääs tasuta)
  • avatud sessioonid ja mini-üritused
  • otseülekanded rahvusvahelistesse telekanalitesse

Osalevad sportlased

BMX (street): Reed Stark (USA), Bruno Hoffman (GER), Broc Raiford (USA), Murray Loubser (ZAF), Courage Adams (ESP), Felix Prangenberg (GER), Corey Martinez (USA), Alex Kennedy (GBR), Alex Donnachie (GBR), Billy Perry (USA), Austin Augie (USA), Anthony Panza (USA), Julian Molina (COL), Santiago Laverde (COL), Hobie Doan (USA), Boyd Hilder (AUS) jt.

Kechaud Johnson
Kechaud Johnson. Foto: Stefan Eigner

Rula: David Gravette (USA), Andy Anderson (CAN), Douwe Macare (NLD), Jordan Thackeray (GBR), Adrien Bulard (FRA), Diego Fiorese (ITA), Kechaud Johnson (USA), Alex Decunha (GBR) jt.

Osalejate nimekiri täieneb jooksvalt ja võib muutuda.

Toetajad

Simple Session 21 esitleja on Doritos ning partnerid Red Bull, LHV Noortepank, KIA, GT Bikes, Kunstform BMX, Ampler Bikes, Heimon Kala, Visit Estonia, Äike elektritõukerattad, Metsä Wood, Athlon, Kultuuriministeerium, Tallinna linn, Postimees, Telia ja Inspira kanal.

Piletid

Sisehallis toimuvatele võistlustele on piiratud arv kohti. Kahel päeval on kokku neli erinevat piletiga sessiooni. Piletid ja esialgne ajakava: https://www.ticketer.ee/simple-session-21/

Simple Session 21 treiler: https://www.youtube.com/watch?v=CtSWVwIYe3I

Lisainfo

 Risto Kalmre, Simple Session korraldaja

risto@session.ee,

+372 5245106

www.session.ee

Annelis Rum, Simple Session PR

annelis@session.ee,

+372 5040879