Eesti lippu kannab olümpiamängude avatseremoonial kiiruisutaja Saskia Alusalu

Saskia Alusalu

Eesti lippu kannab 09. veebruaril toimuval XXIII taliolümpiamängude avatseremoonial PyeongChangis kiiruisutaja Saskia Alusalu.

Saskia Aluisalu sõnul on olümpiamängude avatseremoonial Eesti lipu kandmine väga suur au ja eriline tunnustus.  „Eesti kiiruisutamine on olümpiamängudel esindatud enam kui 50 aastase vaheaja järel ja see on tõeliselt  ilus viis seda tähistada,” ütles Alusalu ja lisas: ” Loomulikult on see vastutusrikas ülesanne ja ühtlasi ka minu senise sportlaskarjääri üks pidulikumaid hetki.”

Eesti olümpiadelegatsiini juhi Martti Raju sõnul ei olnud lipukandja valimine keeruline. “Viimasest korrast, kui eestlane kiiruisutamises olümpiamängudel võistles on möödas enam kui 50 aastat. Selle, Eesti jaoks  olulise spordiala taaskord olümpiale jõudmine on väärt tähistamist ja esiletõstmist,” ütles Raju ja lisas: “Saskia Alusalu on oma seniste saavutuste poolest ka selle olümpiakoondise üks edukaim  sportlane (2015. a MM 10. koht), mis oli lisaargumendiks tema valimisel.”

23-aastane Saskia Alusalu osaleb olümpiamängudel esimest korda.  PyeongChangis on Alusalu võistlusalaks kiiruisutamise ühisstardi võistlus. Tema treener on Tristan Loy. Saskia Alusalu on Euroopa meistrivõistlustel on jõudnud kahel korral kümne parema hulka (2011 – 10. koht, 2013 – 7. koht). Maailmamaistrivõistlustel saavutatud parimad kohad on 10. (2015) ja 21. (2016).

Alusalu on teine Eesti kiiruisutaja, kes olümpiamängude avamisel on lippu kandnud – 1992. aastal Albertville taliolümpiamängudel avatseremoonial oli lipukandjaks kiiruisutamise olümpiavõitja Ants Antson.

Tekst ja foto: EOK