Wings For Life jooksuks treeniv Liis Velsker purustas oma seatud eesmärgi!

Liis Velsker

500 kilomeetrit on enne homset võistlust joostud ja seljaaju vigastuse ravi edendamiseks Liisi poolt suur panus tehtud.

Märtsis esitas Wings For Life World Run heategevuslikuks ürituseks treenima asunud Liis Velsker endale väljakutse joosta enne võistlust 500 kilomeetrit. Tänaseks on see edukalt läbitud. Püüdsime Liisi veel enne võistluspäeva kinni, et uurida kuidas see kõik läks ja millised on tema soovitused selleks, et pingutada ja endast maksimum anda.

Sporti on Liis teinud munast välja koorumisest saati aga diabeedi tagajärjel kujunes tema elu ülekaaluga võitlemiseks. Peale oma teekonda sel raskel teel oskab ta oma kogemusest öelda, et kilod kaovad elustiili muutusega mitte dieeditades.

Liisi fookus elus on hetkel oma vaimul, tervisel ja maailma tervisel. Tema unistus on maailm natuke paremaks kohaks muuta – saada inimesed õue sportima ning ka toitumine korda. Osa sellest on ka Wings for Life jooksu aktsioon ning inimeste informeerimine.

Liis Velsker500 kilomeetrit sai täis joostud – mis tunne sind valdab?

Esimesed kilomeetrid olid väga rasked, sest ma polnud juba ammu mitmel päeval järjest 10 kilomeetrit jooksnud. Lisaks on mul töö, kus ma 12 tundi mööda saali ringi jooksen ja jalgadel olen. Aga minu tahtmine oli nii suur, et ma käisin ka hommikul kell 6:30 jooksmas. Eesmärgi täitmise käigus oli mul tohutult emotsioone, kuid nüüd valdab rahu, et tehtud sai. Olen homseks jooksuks valmis!

Kui palju Wings for Life annetusteks kogusid ja kes olid sinu toetajad?

Kogusin Wings for Life jooksu eelselt kokku 2440 eurot. Minu isiklikud sponsorid 2000 euro osas olid Uulits Tänavagurmee, Sushiplaza, City Property ja üks imeline eraisik.

Lisaks aitasid 440 eurot kokku koguda mu armsad sõbrad. Korraldasin ürituse, kus pakkusin tatart ja kohupiima ning Daniel Levi laulis. Sellest osa võtmiseks pidid inimesed annetama Wing for Life Word Run jooksule raha ja ühinema minu tiimiga.

Pean tunnistama, et see oli üks mu elu parimaid õhtuid ja tuhat tänu Koorekeerisele pinna eest ja Danieli perele, et nad on nii head inimesed.

Milline oli muutus sinu enda enesetunde ja vormi osas?

Selle 500 kilomeetri jooksul arenesin ma nii füüsiliselt kui vaimselt. Oli päevi, mil ma mõtlesin kui rumal ma olen, et selle ette võtsin, kui jalad ja pea olid omadega läbi.

Viimasel kuul hakkasin ma käima Sandra Raju ja ta õe Sigridi personaaltrennides. Nad aitasid mul end treenida sellisesse vormi, et mul enam polegi väga raske joosta 10 kilomeetri pikkust distantsi. Nad õpetasid mulle õiget jooksutehnikat ja tegid selgeks, et õiged sportlased võtavad endale ka vabu päevi.

Mida soovitad algajatele jooksjatele?

Kui sa ei viitsi minna, siis pane lihtsalt riidesse ja mine! Aju mõtleb pidevalt välja vabandusi, miks ei peaks pingutama, aga kui kodust välja saad, siis on juba põhimõtteliselt trenn tehtud.

Wings for Life jookusul pole finišit vaid püüdja-auto. Kui pika maa tahad läbida?

6. mail annan endast kõik ja jooksen nii palju kui suudan.

Sinu Wings for Life jooksu playlist?

Minul mängivad Sandra Raju erinevad Spotify playlist‘id. Tema sportlasena oskab panna kokku sellised lood, mis innustavad edasi kütma ka siis, kui jõud hakkab raugema.

Wings for Life World Run toimub juba sellel pühapäeval 6. mail. Eestis toimub äpi ühisjooks algusega 13.00 Nõmme Spordikeskuses. Tunni jooksul kogunetakse, tehakse end üheskoos soojaks ning 14.00 antakse ülemaailmne start.

Kui sa Nõmmele jooksma ei saa tulla, siis jookse koos äpiga ükskõik kus ja ükskõik kellega!
Oluline on vaid, et haarad kaasa nutitelefoni, kuhu oled eelnevalt laadinud Wings For Life World Run äpi. Valida saab kas individuaalse jooksu või organiseeritud App Run’i, viimasele registreerides viib leht edasi automaatselt annetuskeskkonda, kus saab teha alates 10 euro suuruse annetuse.

Wings For Life on mittetulunduslik seljaaju vigastuste uurimise fond, mille missiooniks on leida ravivõimalused. Wings For Life on alates 2004. aastast rahastanud teadusprojekte ja kliinilisi teste üle maailma. Olgugi, et ravi pole veel leitud, on suuri samme sinnapoole juba tehtud – Wings For Life World Run jooksuga on kogutud üle 7 miljoni euro, mis aitavad teadlastel nende eesmärgi suunas edasi töötada.

Jookseme kõik koos nende eest, kes ise ei saa!

Tekst: Liisa Sütt

Fotod: Iti-Pätrik Järve / Romann Neimann