Red Bull Pump Track maailmakarikaetapp tuleb Pärnusse

19. augustil toimub Pärnu pump track’i rajal Red Bull Pump Track 2018 maailmakarikasarja etapp. Üle maailma on kokku 23 etappi, kust võitjad pääsevad 7. septembril Lenzerheides Šveitsis toimuvasse finaali.

Pump track on rattasport, kus spetsiaalsel kurve ja hüppeid täis rajal saab oma kiirust “pumbates” tõsta. Sõidu eesmärk on rada võimalikult vähese väntamisega ja kiiresti läbida. Tehniliselt õige sõidu puhul võimaldab inertsimoment suurendada kiirust igal raja lainel.

Esmakordselt toimuv karikaetapp viib pump track’i rajal võistlemise täiesti uuele tasemele. Võistlus toimub tunnustatud Velosolutionsi pump track’idel. “See annab võimaluse kõikidele ratturitele tulla maailmameistriks ja oma riigile au teha,” sõnas üks sarja eestvedajaid, mägijalgrattur Claudio Caluori.

Lõppvõistlus Lenzerheides langeb kokku UCI maailmakarika etapiga ning seal kroonitakse esimene pump track’i maailmameister. Osaleda võivad kõik huvilised, kes võistluse hetkeks on vähemalt 16-aastat vanad.

Pärnus toimub Red Bull Pump Track Eesti esimesel spetsiaalselt selleks mõeldud rajal, mis asub aadressil Suur-Jõekalda 1. Registreeri end võistlusele SIIT.

Tekst: Katherin Liimets

Fotod: Red Bull Content Pool