Võrkpall24 – iga päev uued võrkpalliuudised

Võrkpall24

Uue võrkpallielu kajastava portaali Võrkpall24 peatoimetaja on Karl Rinaldo. Uurisime, miks talle just võrkpall meeldib ja miks tasuks portaali külastada.

Mis sind võrkpallis köidab?

Kui mängu väga lähedalt vaadata, siis selles sisalduv kontrast. Ühtpidi avaldab muljet võimsus – mängijad katsetavad hüppekõrguste ja löögivõimsustega inimvõimete piire –, kuid teisalt kavalus ja osavus, mis aitavad teinekord võimu üle mängida. Eesti võrkpallis köidavad mind inimesed. Seda on keeruline sõnadesse panna, aga ala sees on tõesti tekkinud eriline atmosfäär, sünergia. Osalt on selle taga kindlasti koondise edu. Mul on vedanud: olen sattunud õigel ajal õigesse kohta.

Kas oled ise võrkpalli mänginud?

Läbi ja lõhki spordipoisina on piinlik tunnistada, aga võrkpallitrenni läksin esimest korda alles kaks aastat tagasi 24-aastasena. Liitusin Retro võistkonnaga, mis mängib rahvaliiga 1. ja 2. tugevusgrupis. Tõsi, suviti olen mänginud rannavollet, peamisteks kaaslasteks kunagised kümnevõistluse võistluskaaslased Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri.

Retros hoiab mind lisaks heale seltskonnale – olen seal vist ülekaalukalt noorim liige! – treener Raul Reiter, kellest paremat juhendajat pole ilmselt võimalik leida. Mängin nurgaründaja positsioonil, olgugi et oma kohutava vastuvõtu tõttu sobiksin paremini diagonaali.

Karl Rinaldo
Karl Rinaldo

Milline on olnud kõige eredam võrkpalliga seotud hetk?

Kui Eesti kaotas 2015. aastal EM-finaalturniiri play-off’is 2 : 0 eduseisult 2 : 3 hirmkõvale Serbiale. Olime nii-nii lähedal millelegi väga erilisele. Just kapten Kert Toobali mängujärgsed pisarad jäävad igaveseks meelde. Kuna olen äärmiselt emotsionaalne inimene, siis on mul hea meel, et ma polnud kohapeal EM-i kajastamas. Sellistel hetkedel pole tööd lihtne teha.

Kes on sinu jaoks läbi aegade parimad võrkpallurid?

Parimaid ei nimetaks, sest võrkpallis on positsioonid täiesti erinevad ja seetõttu on raske mängijaid kõrvutada. Kuidas võrrelda näiteks sidemängijat Kert Toobalit ja nurgaründajat Robert Tähte? Mõlemad on oma ülesannetes hiilgavad. Lemmikmängijad võin nimetada küll. Eestlastest on tänu oma iseloomule ja rollile Eesti koondises selleks just Toobal, välismaalastest aga Soome legend Olli Kunnari, kes on jätnud sügava mulje meeletu osavuse ja mängutarkusega.

Võrkpall24

Milline on sinu unistus seoses võrkpalliga?

Tahan ja loodan väga, et Eesti koondis suudaks Gheorghe Cretu juhendamisel ja Kert Toobali mängimisel veel midagi erilist korda saata.Need kaks meest väärivad seda.

Miks peaks lugeja just sinu veetavat portaali külastama?

Minu õnneks ja Eesti võrkpalli kahjuks on Võrkpall24.ee praegu ainus portaal, kus kirjutatakse iga päev Eesti võrkpallist mitmekülgseid artikleid. Selle, kas ja kui huvitav on lehekülje sisu, jätan lugejate otsustada. Võin vaid kinnitada, et olen sinna pannud kogu oma hinge.

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: Siim Semiskar