Igapäevase rattasõiduga märkamatult vormi

Põhjuseid, miks valida suvel jalgrattasõit on väga palju, alates paremast tervisest ja lõpetades priskema rahakotiga. Rattasõit on hea nii Sulle kui keskkonnale ja seepärast oleme allpool ära toonud mõned põhjused, miks otsustada sel suvel jalgratta kasuks. Vali ainult õige ratas välja ja asu vurama!

1. Jalgrattasõit aitab raha kokku hoida.

Piisab vaid bensiinijaamast mööda sõita ning sealseid hindu vaadata, kui saab selgeks, et jalgratas on säästlikum valik. Võib-olla ei olegi autoga iga sõit vajalik ja mõningad otsad saaks edukalt ka rattal läbida? Mootorikütuste hinnad võivad ajuti küll langeda, kui pikemas perspektiivis kipuvad need pigem ülespoole nihkuma. Üks tubli ratas teenib ennast kindlasti tasa.

2. Jalgrattasõit parandab meeleolu.

Füüsiliselt aktiivsed inimesed on uuringute järgi rõõmsamad. Esiteks toodab keha trenni ajal endorfiine, ehk siis õnnehormoone, mis meeleolu paremaks teevad ja meid tegutsema panevad.Sellele lisaks pakub rattasõit võimaluse igal hommikul astuda samm lähemale tervislikumale iseendale ning annab põhjuse tehtu üle uhke olla. Nii võid juba hommikul endale tunnustavalt õlale patsutada – ning teised lahendamist vajavad ülesanded tunduvad kohe oluliselt lihtsamad.

3. Rattasõit aitab keskkonda säästa.

Tehes oma igapäevased sõidud jalgrattal ja mitte autoga, aitame vähendada kasvuhoonegaaside õhku paiskamist. Kuna tahame, et maakera oleks inimestele, loomadele ja taimedele koduks ka aastakümnete pärast, on oluline jätta endast väike ökoloogiline jalajälg ning võimalusel mitte õhku saastada. Rattasõit on sinu panus puhtama ja tervema looduse heaks.

4. Rattasõit sihipärase treeninguna aitab tõenäoliselt kaasa kaalukaotusele.

Inimene kaotab kaalu tingimusel, et ta kasutab ära rohkem kaloreid, kui päeva jooksul toidu või joogina manustab. Tunnike rattasõitu võib kulutada mitusada kalorit ning igapäevane töölesõit jalgrattal võib seega ideaalse kaalunumbri kiiremini lähemale tuua. Loomulikult on teisigi olulisi tegureid, mis inimese kehakaalu mõjutavad, näiteks piisav uni ja üldine füüsiline aktiivsus.

5. Jalgrattasõit toob ka parema une.

Liikumine aitab kaasa unekvaliteedile, sest pärast õhtust jalgrattasõitu või jooksuringi on uni kerge tulema. Hea uni turgutab aga tervist üldiselt. Seega on juba tööle ja tagasi sõites tehtud oluline panus oma tervise heaks.

6. Jalgrattur ei pea närviliselt ummikus ootama.

Kui elad ja töötad linnas, on rattasõit kindlasti ajavõit, sest võid julgelt autodest mööda vuhiseda ning jõuad igal hommikul õigeks ajaks kohale, olgu teel nii palju teisi liiklejaid kui tahes. NB! Kiiver pähe!

7. Jalgrattal sõites märkad looduse ilu enda ümber.

Jalgrattal sõites tunned kevadiste õite lõhna ja kuuled hommikust linnulaulu. Autoga liigeldes sellist rõõmu ei ole.

8. Kerge või intensiivsem aeroobne treening igal sõidul.

Health.harvard.edu inglisekeelne artikkel toob välja veelgi rattasõidu hüvesid tervise ja treeningu osas.

Seepärast võib kokkuvõttes öelda, et rattasõit on suvel parim liiklemisvahend ning igaüks, kes otsustab just nii liigelda on teinud midagi nii enda tervise kui ka looduse heaks. Mõnusat vuramist!

Sisuturundus Kaup24.ee.