Hakka vabatahtlikuks ning avasta endas super power!

Vabatahtlikud Foto: Elise Saarna
Foto: Elise Saarna

Anna Guzman tegeleb juba mitmendat aastat vabatahtlike töö koordineerimisega IRONMAN-i üritustel. Juba praegu on kõikidel huvilistel võimalik ennast 2020. aasta triatloni suursündmusele abiliseks registreerida. Anna räägib lähemalt kus, kes ja miks seda teha võiks.

Kas praegu saab ennast vabatahtlikuna kirja panna nii IRONMAN 70.3 Otepää kui ka IRONMAN Tallinn võistlustele?

Jah, registreerimiseks tuleb täita ankeet, mis asub trismile.ee lehel siinAlati saab kirjutada otse mulle e-mailile vabatahtlik@trismile.ee, kui soovite näiteks tulla vabatahtlikeks grupiga (nt töökaaslaste või sõpradega).

Kui palju vabatahtlikke kummalegi võistlusele ootate?

Ootame samas suurusjärgus vabatahtlikke nagu eelmistel aastatel ehk kahe sündmuse peale ligi 1500 abilist.

Anna Foto: Helga-Liisa Oselin
Anna Guzman Foto: Helga-Liisa Oselin

Miks võiks vabatahtlikuna tööle tulla IRONMAN-i tiimi ning miks võiks ennast kohe aasta alguses kirja panna?

Teeme kõik meist sõltuva, et IRONMAN Eesti sündmustel oleks positiivne ja tore õhkkond ning meie vabatahtlikud tunneksid end mõnusalt. See on väga oluline, sest põhivõistluspäevadel on käed-jalad tööd täis, kuid fun peab töö juures kindlasti olema!

Hea meel oli lugeda vabatahtlike 2019. aasta tagasisidet, kus toodi välja hea atmosfäär ja toetav korraldusmeeskond. Kuid kindlasti on meil kui korraldusmeeskonnal veel arenguruumi.

Vabatahtlikuks tasub end varakult kirja panna, sest siis on suurem tõenäolisus saada tööle soovitud meeskonda. Ei ole saladus, et mõned meeskonnad täituvad väga kiiresti.

Kas vabatahtliku tööle kandideerijale on ka mingid kriteeriumid, mis peaks tal täidetud olema ja keda kandideerima ootate?

Leiame tööd igas vanuses vabatahtlikele, kuid näeme, et meie kõige noorematel abilistel, kes on tavaliselt abis koos oma vanematega joogipunktides, on raske terve päev vastu pidada. Samas see sõltub kindlasti lapsest.

Meie üks suurimatest eesmärkidest on kaasata rohkem vanemaealisi vabatahtlikke, kellele kindlasti leidub võimetele kohane tegevus.

See ei ole küll kohustuslik, kuid minimaalne inglise keele oskus on vajalik, sest mõlemad IRONMAN võistlused on rahvusvahelised ja toovad Eestisse kohale palju välismaa sportlasi.

Foto: Jüri Suurkivi
Foto: Jüri Suurkivi

Mis on vabatahtliku töö juures sinu meelest kõige toredam?

Vabatahtliku töö juures olen kõige rohkem väärtustanud võimalusi, mida vabatahtlikkus pakub iseenda (inimese) võimete avastamiseks ja enda paremaks tundmiseks. Usun, et igas inimeses peitub super power ning see tuleb lihtsalt üles leida. Lisaks kindlasti uued tutvused ja see tohutu emotsioon, mida saab meie võistlejatelt.

Millised on sinu kui vabatahtliku koordinaatori töö kõige suuremad plussid ja mis on kõige suuremad väljakutsed?

Armastan seda tööd eeskätt sellepärast, et saan tuttavaks nii paljude huvitavate inimestega, kes tulevad kokku ühise eesmärgi nimel. See energia, mis tuleb vabatahtlikelt, kes annetavad oma aega ja oskusi, on võimas! Suurem väljakutse on aga planeerida kõik tegevused sellisena, et naudiksin võistlusnädala saabudes enda tööd nähes, et kõik sujub. Teisena tooksin välja vajaduse ja soovi korraldada sündmus, mis jätaks endast väiksema jälje. Nii otsustasime, et kasutame uuel hooajal samu vabatahtlike T-särke, nii oleme ühe väikse sammu võrra lähedamal keskkonna säästlikumale sündmuse korraldamisele.

Tekst: Merilin Piirsalu