Miks minna täiskasvanuna ujumistrenni?

Täiskasvanuna ujumistrenni

Kas oled mõelnud, et oleks aeg ujumine korralikult selgeks õppida, aga pole selleni kuidagi jõudnud? Nüüd oleks aeg ennast kokku võtta ja see ära teha. Ujuma õppimiseks pole kunagi liiga hilja ning hea treeneri juhendamisel on seda väga lõbus teha. Järgnevalt leiad mõned põhjused, mis sul ujumise kasuks otsustada aitavad.

Hoiab terve keha vormis ja ei koorma liigeseid

Ujumine treenib lihasgruppe üle terve keha, mitte põhiliselt vaid alakeha nagu mitmed teised kestvusspordi alad. Lisaks sellele koormab ujumine liigeseid märksa vähem kui näiteks jooksmine. Tihti soovitavadki arstid erinevate spordivigastuste puhul taastumiseks just ujumist. Kuna vesi toetab 90% keharaskusest on koormus liigestele väga väike võrreldes paljude teiste spordialadega.

Enesekindlus

Paljudel on parajalt enesekindlust, aga kas just alati vees olles? Kui ikka ujuda ei oska, siis tuleb liigne enesekindlus vees pigem kahjuks kui kasuks. Kuidas aga vees enesekindlamaks muutuda? Regulaarne trennis käimine ja õige ujumistehnika omandamine aitab kaasa enesekindlusele vees ning kasvatab seda järjepidevalt.

Mõjub hästi kehale ja vaimule

Ujumine on vahva ala, sest sa ei saa seda teha nutitelefon käes või kõrva ääres. Lisaks sellele on ka trennikaaslastega üpris keeruline rääkida, kui nägu enamiku aega vees on. Just see muudab ujumise mingis mõttes isegi meditatiivseks tegevuseks. Ujudes keskendud täielikult enda kehale, korrektsele tehnikale ja õigele hingamisele.

Regulaarne ujumas käimine võib vähendada ka stressi ning parandada une kvaliteeti.

Ujumistrennist leiab sõpru ja uusi tuttavaid

Ujumise ajal pole võimalik just kuigi palju enda trennikaaslastega suhelda, küll aga saab seda teha enne ja pärast trenni. Sportlikud sõbrad on parimad, sest nad motiveerivad ka sind aktiivne olema ning lisaks sellele saab nendega koos trenni teha ja eesmärke seada.

Ujumisoskus avab uusi võimalusi 

Erinevad veespordialad on palju vahvamad, kui tead, et oskad ujuda. Ujumisoskus tuleb kasuks praktiliselt iga veespordi puhul olgu selleks veepall, surfamine, purjetamine, lohesurf või hoopis sukeldumine.

Täiskasvanuna ujumistrenniOled lastele heaks eeskujuks

Muidugi soovib iga lapsevanem, et nende lapsed oskaksid ujuda. Mis saaks veel parem eeskuju lapsele olla kui mitte vanem, kes ujumist naudib? Lisaks sellele on päris vahva lapsel ja vanemal koos ujuda. Juhul, kui sinu võsukesest peaks sirguma tippujuja, kes juba hommikul enne seitset basseini hüppab, saad temaga kaasa minna ja avastada enda jaoks täitsa uue ning tervisliku hommikurutiini.

Eesmärk alanud aastaks või vahva väljakutse 

Veel on hea aeg alanud aastaks eesmärke seada. Miks mitte seostada see ujumisega? Olgu selleks siis iganädalane ujumine, mingi kindla distantsi läbimine või hoopis uue ujumisstiili õppimine. Ujumisega seotud eesmärke võib alati seostada ka vanusega. Miks mitte õppida ujuma enne 40ndat eluaastat või kasvõi enne 80ndat?! Nagu juba varasemalt öeldud, ujuma õppimiseks pole kunagi liiga hilja.

Peale trenni saab sauna

Kui sa oled õige eestlane, siis on ilmselt ka sinu veres paras kogus saunaarmastust. Ujumistrennis käies saad peale igat trenni sauna minna! Kas pole mitte tore motivatsioon? Saunas saad peale mõnusat trenni lihaseid lõdvestada, trennikaaslastega saunajuttu puhuda ja nautida heaolu tunnet peale trennis tehtud eneseületust.

Kust alustada? Mis muud, kui leia endale sobivaim trenn ja registreeru treeningutele! Ka Orca treeningute hulgast leiad täiskasvanute ujumiskursused.

Tekst: Orca Swim Club

Fotod: Kert Saarma