Mis teeb Odlost maailma parima? Vol2

Odlo ZeroScent
Odlo ZeroScent

Ei ole palju neid spordiriiete valmistajaid, kes võivad öelda, et neil on üheaegselt kasutuses 14 uuenduslikku tehnoloogiat. Odlo puhul see nii on ja just sellepärast võivad nad öelda, et on alati sammu võrra teistest ees! Seda võimaldab oma labori olemasolu uute tehnoloogiate ja materjalide välja töötamiseks ning koostöö teiste uuenduste loojatega.

Eelmises artiklis olid luubi all tehnoloogiad, mis võimaldavad kandjale kaitset külma eest ning vähendavad samas riiete kaalu. Täna aga vaatame lähemalt, millised tehnoloogiad tagavad:

  • et kehatemperatuur oleks sportimiseks täpselt õigel tasemel;
  • et poleks ebameeldivat lõhna;
  • et riided oleksid ilmastikukindlad.

Kui soovid jahutust

Keegi ei taha, et sportides hakkaks liiga külm, kuid samas ei soovi keegi ka liigset palavust. Seepärast pöörab Odlo tähelepanu ka jahutavate omadustega toodetele.

Keha on ju bioloogiline ime, mille eest tuleb tipptingimustes püsimiseks tähelepanelikult hoolitseda. Väiksematelgi muutustel võib olla suur mõju. Kui keha soojeneb rohkem, kui ühe kraadi võrra, tekib väsimus. See võib tähendada ka erinevust võitmise ja kaotamise vahel.

Ceramicool on aktiivse jahutustehnoloogiaga kangas, mis jahutab naha temperatuuri kuni 1°C võrra. Aktiivne jahutustehnoloogia tähendab, et see avaldab mõju kohe, kui alustate sportliku tegevusega. Kangasse on integreeritud keraamilised ühendid, mis eraldavad soojust ja saadavad seeläbi liigse kehasoojuse nahast eemale. Kangas ise on üllatavalt pehme ja kerge ning ülihea hingavusega.

Odlo Ceramicool
Odlo Ceramicool

Linencool on aga kõige paremini toimiv looduslik segukangas Odlo valikus. Lina on looduslikest kiududest kõige tugevam ja vastupidavam, sel on loomulik jahutav efekt ning kerguse tõttu pakub see enneolematut mugavust. Linane polüestrisegu tagab suurepärase õhu läbilaskvuse optimaalseks niiskuse juhtimiseks ja loomulikuks jahutamiseks. Polüesteriga segatud lina annab kangale naha jahutamise eelise kuni 0,5°C võrreldes polüesterkangaga.

Odlo Linencool
Odlo Linencool

Esimene kiht alati värske

Kui treeningut segavaks faktoriks on higilõhn, siis Odlo on leidnud lahenduse ka sellele probleemile.

ZeroScent on nimelt jätkusuutlik lõhnavastane tehnoloogia, mida toetab HeiQ FRESH. ZeroScent võimaldab sporti nautida täiel määral, sest ei lase higilõhnal esile pääseda. Lõhnavastane tehnoloogia toimib 100% orgaanilisel baasil ja takistab higilõhna riidekiududesse tungimist. Higistamata ei saa jõudlust parandada ega end vormis hoida – see ongi täiesti tervislik ja loomulik, aga higilõhn ei ole enamasti meeldiv. Kasutades ZeroScent tehnoloogiaga valmistatud tooteid pole vaja enam ebameeldiva aroomi pärast muret tunda.

ZeroScent
Odlo ZeroScent

Kaitstud vihma ja tuule eest

Spordiriiete puhul on üheks oluliseks faktoriks ilmastikukindlus – pealisriided peavad hoidma kinni vihma, lörtsi ja tuult, kuid samas õhku läbi laskma.

Dualdry Waterproof veekindel materjalitehnoloogia kuulutab uut ajajärku matka-, jooksu- ja rattariietuse ilmastikukaitse osas, sest selles on ühendatud ülim hingavus ja veekindluse tasakaal – materjal pakub hingavust 50 000 MVP-d ja veepidavust 20 000 mm. Koos on need kõrgeimad näitajad, mis hetkel üldse olemas! Tänutäheks teenis Odlo selle eest kuldse auhinna ISPO tootjate messilt.

Odlo Dualdry Waterproof
Odlo Dualdry Waterproof

Dualdry Water Resistance tähendab parimat vastust muutlikele ilmoludele. Selle tehnoloogiaga valmistatud riided on ülikerged ja hõlpsasti kokkupakitavad, kuid pakuvad head ajutist kaitset, kui ilm muutub kehvaks.

Odlo Dual Dry Water Resistance
Odlo Dual Dry Water Resistance

Tekst: Ahto Paju, pajusport.ee

Fotod: Odlo