Mängime malet! Fotokampaania „Maleta naabriga“

Male
Foto: Pixabay

Paul Kerese 105. sünniaastapäeva tähistamiseks kutsub Eesti Rahva Muuseum koos Eesti Maleliiduga kõiki üles 7. jaanuaril maletama ja mängu jäädvustama.

Idee taga on maleentusiast Heino Laiapea, kelle sõnul on just praegu õige aeg harjutama hakata: „Käikude selgeks saamiseks ja esimeste partiide tegemiseks ei ole vaja palju aega. Kogu informatsioon on internetis kättesaadav, nii et on vaja ainult malelauda ja kaaslast, kellega harjutada.”

7. jaanuaril tähistame Eestis üldrahvalikku maletamise päeva. „Selle sündmuse jäädvustamiseks tuleb leida enda kõrvale üks malehuviline, teha partii ning salvestada see fotona,” selgitab ta. Oodatud on ka kõik fotod, mis on tehtud sel päeval kasvõi üksi või arvuti vastu maletades.

Paul Kerese 100. sünniaastapäeva puhul viis aastat tagasi kutsus ERM inimesi sedasama tegema. Eesti Rahva Muuseumi pildiaita laekus 184 fotot üle terve Eesti ja mõned ka piiri tagant. Piltidel oli näha malemänguhoos naabreid, lapsi, peresid ja vanaisasidki, kes näitavad lapselastele esimesi käike.

Eelmise fotokampaania üks auhinnatud töödest. Autor Sirli Lind.
Eelmise fotokampaania üks auhinnatud töödest. Autor Sirli Lind.

Pildid malemängust tuleks teha just 7. jaanuaril, ERMi pildiaita saab neid üles laadida kuni 1. aprillini. Kindlasti tasub enne üle vaadata pildiaidas fotodele seatud parameetrid ja üleslaadimise tingimused.

Parimad ja erilisemad malehetked valib välja žürii aprillikuu jooksul. Auhinnad on välja pannud Eesti Maleliit, ERM, EOK, Kultuuriministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium, Maaeluministeerium, Olustvere TMK.

„Maleta naabriga“ pildikampaaniat aitab ellu viia Eesti Maleliit, Eesti Male toetusühing, ajaleht Eesti Maleelu.

Rohkem infot ERMi kodulehelt.

Allikas: Eesti Rahva Muuseum