Tai poksi treener selgitab, miks aitab võistlustel osalemine sportlasel kiiremini areneda

Hannes Ilmjärv
Hannes Ilmjärv. Foto Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia

30. oktoobril toimub Lasnamäe FFC saalis Eesti Muay Thai Liiga (EML), mida korraldab Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia.

See võistlus on tai poksi alaliidu võistlusprogrammis osalejate poolest Eestis olnud seni üks populaarsemaid. Renno sõnul on EML-i populaarsuse taga kindlasti nende võistluste formaat, sest võistlustel saavad osaleda kõik vanuseklassid ja kõik erinevad tasemed alates algajatest ja lõpetades proffidega.

Võistluselt on tuule tiibadesse saanud paljud tuntud nimed

Liigalt on tuule tiibadesse saanud väga paljud sportlased, kes on jõudnud tippu, näiteks Andra Aho, Astrid Johanna Grents, Marie Ruumet, Andy Uustalu ja mitmed teised.

Tai poksi treener Hannes Ilmjärv kinnitab, et harratajate võitlused ongi sportlase arengu kiirendajad. „Ehk võistlus ei ole niivõrd see, mille pärast trenni tehakse, vaid see on üks treeningvahend, mida kasutatakse, et sportlane teeks oma arengus suure hüppe edasi,“ räägib ta ja lisab, et pärast võistlust vaadatakse tavaliselt oma senistele treeningutele uue pilguga.

Võistlemine aitab enda täit potentsiaali rakendada

Ilmjärg sõnab, et võistlemine aitab rakendada oma täit potentsiaali ning arendada ka vaimset valmisolekut. „Iga füüsiline harjutus on samas ka vaimne harjutus, neid ei saa eraldada. Kui kõiki harjutusi teha täieliku tähelepanuga, pidades silmas oma eesmärke, andes oma parimat ja kõige selle juures tundes end hästi, siis see on ideaalne vaimne ettevalmistus,“ ütleb ta.