Otepää laskesuusatamise MK-etapile viib mugav transfeerbuss Tartust

Suusataja
Foto: Hendrik Osula

10.–13. märtsini võõrustab Otepää esmakordselt Baltikumis suurejoonelist BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etappi. Pealtvaatajate mugavaks ja turvaliseks liikumiseks on võimalik Otepääle kohale tulla nii oma auto kui transfeerbussiga Tartust. 

Tranfeerbuss väljub võistluspäevadel Otepääle kaks korda päevas ning võtab spordihuvilised peale nii Vanemuise alumises parklast kui Tartu raudteejaamast. Kaugemalt tulijate rõõmuks on bussi väljumisajad ühildatud Tallinna rongi graafikuga. Pärast võistlust sõidab buss Otepää keskväljakult tagasi Tartusse ja peatub samuti nii Tartu raudteejaamas kui Vanemuise alumises parklas. Mõlemas suunas on valikus nii varasem kui hilisem väljumine. 

Korraldajad on teinud jõupingutusi, et kõik pealtvaatajad saaksid osa täielikust võistlusmelust. “Tänu paindlikule sõidugraafikule on bussiga liiklejatel võimalik saabuda võistluspaika varem või lahkuda hiljem, et saada osa publikutelgi meelelahutusprogrammist ja laupäeval valla poolt korraldatud järelpeost kultuurimaja pargis,” ütles Otepää maailmakarika etapi korralduskomitee esimees Aivar Nigol.

Autoga Otepääle saabujatel on võimalik parkida spetsiaalselt ettenähtud parklates. Üks neist asub Tartu-Otepää tee ääres, Alajaama bussipeatuse taga ning teine parkla  Kääriku-Otepää tee ääres, Aedlinna bussipeatuse taga. Kui auto pargitud,  saab võistluspaika jalutada või kasutada tasuta transfeerbussi, mis väljub parkla lähedasest bussipeatusest. Tasuta transfeerbussid alustavad parkla ja Otepää kesklinna vahet sõitmist kolm tundi enne esimest starti. Pärast viimast finišit sõidavad bussid parklasse kuni kahe tunni jooksul. 

Täpsem info transfeerbusside graafiku, peatuste ning parklate kohta on leitav ürituse kodulehelt. Nii bussi- kui parklapiletid on juba müügis.

BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp toimub Otepääl 10.–13. märtsini 2022. Neljal võistluspäeval on kavas sprint, ühisstardist sõit, segateade ja paarissegateade.

Allikas: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon