Liikumine loob parima puhkuse – liigu suvel üle Eesti

Liigu üle Eesti

Eesti Terviseradade eestvedamisel algas suvine #rajavallutaja väljakutse, mis kutsub nii lapsi, noori kui ka täiskasvanuid liikuma terviseradadel üle Eesti.

Eesti Terviseradade juhi Assar Jõepera sõnul võiks olla liikumine loomulik osa suvepuhkusest. “Me kõik teame, kui kasulik on liikumine meie kehale, vaimsele tervisele, une kvaliteedile ja produktiivsusele, seda igas vanuses. Minul on aktiivse liikujana suur rõõm näha, kui palju inimesi suvistel terviseradadel liikumist harrastavad. Olgem ausad, kõikide mõnusate suvetegevuste kõrval on kerge sportlik aktiviteet just see, mis laeb sügiseks täis nii füüsilise kui ka vaimse tervise akud.”

Kuigi suvepuhkuste aegu on paljud pered oma tavapärastest trennipaikadest-spordisaalidest eemal, leidub mõnusaid treeninguvõimalusi igal pool. “Eesti Terviseradade võrgustikus on enam kui 120 rada, kus on võimalik muuhulgas jalutada, matkata, joosta, sõita rattaga. Paljud rajad asuvad spordikeskuste läheduses, kust on võimalik mugavalt varustust laenutada, olgu selleks maastikuratas, aerusurfilaud või discgolfi kettad. Miks mitte proovida mõnda tegevust, mida varem ei ole proovinud?” julgustab Jõepera rohkem liikumisele tähelepanu pöörama. Infot kõikide radade ja liikumisvõimaluste kohta leiab veebilehelt terviserajad.ee.  “Loodetavasti innustab #rajavallutaja väljakutse kodust kaugemaid terviseradu avastama ja me näeme peatselt rohkem kui miljonit terviseradade kasutuskorda kuus. Me ei ole eesmärgist kaugel, sest palaval juunikuul liiguti Eesti Terviseradadel kokku 930,000 korda, mida on eelmise aasta juuniga võrreldes 12% rohkem.”

#rajavallutaja väljakutses osalemiseks on vaja sportida või liikuda vähemalt kümnel erineval terviserajal ning postitada külastusest rajakaardiga foto või video terviserajad.ee veebi. Kõigi osalejate vahel loositakse välja kümme 100-eurost Sportlandi kinkekaarti, lisaks Eesti Terviseradade logodega nokamütse, pusasid ja joogipudeleid. Väljakutsel saab osaleda kuni 18. septembrini. Kõik liikujad on oodatud tegema terviseradadelt postitusi ka sotsiaalmeediasse lisades teemaviite #rajavallutaja.

Vaata kampaania üleskutset Eeva Essegahttps://www.youtube.com/watch?v=cNYwvqXKf8w&ab_channel=EestiTerviserajad

Eesti Terviserajad SA asutasid 2005. aastal ettevõtted Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia. Tänaseks on Eesti Terviseradadest saanud üks suurimatest liikumisharrastuse mõjutajatest. Kokku on Eestis enam kui 1100 kilomeetrit aasta läbi kasutatavaid terviseradasid, mida 2021. aastal külastati üle 7 miljoni korra  ning mida hooldab 200-liikmeline rajameistrite meeskond.

Allikas: Eesti Terviserajad