Algas konkurss korvpalliväljakute uuendamiseks

Betoonimeister
Foto: Kuvatõmmis Betoonimeister.ee

3. maist on kõigil kohalikel kogukondadel, omavalitsustel ning aktiivsetel hoovispordi ja korvpalli huvilistel võimalik osaleda konkursil ja parandada oma kodukoha korvpalli mängimise tingimusi.

Korvpall on Eestis üks populaarseimaid spordialasid ning Eestis on üle tuhande korvpalliväljaku. Kahjuks on väljakute olukorda kaardistanud Eesti Korvpalliliidu 3×3 meistrivõistluste projektijuhi  Reigo Kimmeli sõnul paljude väljakute pilt äärmiselt kehv ning need ei vasta enam tänapäevastele nõuetele. „Halvas seisus korvpalliväljakud vähendavad piirkonna noorte võimalusi pallimänguga tegeleda, väheneb huvi spordiala vastu ja kannatavad sportlikud saavutused,“ selgitab ta väljakute seisukorra laiemat mõju.

Väljakute seisukorra mure on korvpalli ringkondades kõigile tuttav ning pikka aega korvpalli toetamisega seotud ettevõte Betoonimeister, kelle ridades on samuti palju kossuharrastajaid, võttis probleemi lahendamiseks initsiatiivi ja otsustas teha üle-eestilise konkurssi. Betoonimeistri juhi Kalle Suitslepa sõnul on ettevõtte eesmärgiks väljakute uuendamise konkurssiga hoovispordi arengut toetada ning tõsta korvpalliväljakute kvaliteeti ja parandada sportimisvõimalusi kogukonnas. Konkurssi “Väljakuta pole kossu“ tulemusel tarnib ja paigaldab Betoonimeister viies asukohas üle Eesti 3×3 väljaku jaoks vajaliku betoonkatte.

„Ootame konkursile kõiki, kes soovivad oma piirkonna spordivõimalusi parandada ning olemasoleva korvpalliväljaku renoveerida või uue rajada. Konkursi tulemusena paigaldatakse viies erinevas asukohas üle Eesti 3×3 väljaku jaoks vajalik betoonkate väljaku jaoks ettevalmistatud aluspõhjale,“ selgitab Suitslepp.

Konkurss kestab 3. maist kuni 31. maini. Täpsema info konkursist ja osalemiseks vajaliku sooviavalduse leiab Betoonimeistri veebilehel: https://betoonimeister.ee/korvpall/

Pärast tähtaja lõppu, valib konkursi komisjon laekunud avalduste põhjal välja võitjad. Komisjoni kuuluvad lisaks Betoonimeistri esindajatele ka Eesti Korvpalliliidu esindajad. Võitjate nimed avalikustatakse hiljemalt 13. juunil.

Korvpalliliidu eestvedamisel on üle Eesti enam kui 1000 korvpalliplatsi seisukord kaardistatud ja kaardile märgitud: https://basket3x3.ee/courts/

Allikas: Betoonimeister