Trikitõukeratturite tase Eestis aina tõuseb

Tõuks

Huvi ekstreemspordi vastu on viimasel ajal aina kasvanud. Eriti tähelepanuväärne on olnud trikitõukerataste populaarsuse tõus ning see on viinud ka sõitjate taseme märkimisväärse paranemiseni.

Tõukerattur Gemo Tasane jagab, et rula, BMX-i ja trikitõukeratta sport kasvab Eestis suure hooga üha kõrgemale tasemele. “Eriti tähelepanuväärne on olnud trikitõukerataste populaarsuse tõus, mis on tänaseks saavutanud juhtpositsiooni nende kolme ala seas,” märgib ta.

“Tõukerattasõit pakub noortele adrenaliini ja väljakutseid ning on ka suurepärane stardiplatvorm rula ja BMX-i sõidule,” leiab Tasane, miks just trikitõukerattast on ekstreemspordihuvilistel hea alustada.

Kuigi täpseid andmeid harrastajate arvu kohta pole teada, siis võib arvata, et Eestis on tuhandeid trikitõukerattureid. ”Osa neist käib ka aktiivselt võistlemas – suurematel võistlustel võib olla üle 50 osaleja ning märgata on ka seda, et osalejate tase läheb aina paremaks,” jagab trikitõukerattur.

Huawei

Ekstreemsport vajab tugevat füüsilist ettevalmistust

Ekstreemsportlaste soorituse juures mängib olulist rolli korralik ettevalmistus. “Mina sõidan tõukerattaga iga päev, kuni neli tundi päevas. Füüsiliselt on see päris väljakutsuv ning keha tugevana hoidmiseks teen juurde ka enda keharaskustega trenne,” räägib Tasane.

Trikitõukerattasõidus peetakse kõige keerulisemateks trikkideks saltosid ja pöörlemisi kombodena. “Salto ajal lisad näiteks tõuksiga mõne muu triki juurde või teed lisapöörde,” räägib tõukerattur. Lisaks sellele on spordialal olemas ka tehniline pool, ehk street style trikid, mis nõuavad suurepärast tasakaalu ja täpsust. “Need rasked trikid on väljakutsuvad nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Edukaks soorituseks tuleb suuta trikki visualiseerida ja endasse uskuda,” jagab ta ning rõhutab, et ka korralikult välja puhkamine on hea soorituse võti, sest ainult puhanud keha ja vaim suudavad keeruliste trikkide puhul vajalikku täpsust ja jõudu tagada.

Tehnoloogiaeksperdi ja Huawei koolitusjuhi Jekaterina Mishina sõnul on füüsiliselt nõudlike alade puhul suureks abiliseks nutikell – näiteks sobib sportlastele hiljuti turule tulnud stiilne Huawei Watch FIT 3. “See mudel aitab salvestada treeningute koormust, märgata muutusi treeningute mustrites ning eriti olulise nüansina näitab kell ka taastumiseks vajaminevat aega – kui kehal ei ole võimalik piisavalt taastuda, on suur oht vigastuste tekkeks, eriti ekstreemsete spordialade puhul,” selgitab Mishina.

“Uued nutikellad aitavad paremini jälgida ka oma und – lisaks unekvaliteedi monitoorimisele saab nüüd paremini unemustreid tõlgendada ning paremaks väljamagamiseks kellalt personaalseid soovitusi saada,” räägib Mishina nutiseadmete kasulikkusest nii ekstreemspordi harrastajatele kui ka tavaliikujale.

Allikas: Huawei Eesti