TV6 teeb ülekande võitlusspordiüritusest Xplosion

Mirkko Moisar
Mirkko Moisar Foto: Xplosion

16. jaanuaril toimub võitlusspordiüritus Xplosion, mida saab vaadata ainult TV6-s.

Xplosioni peamatš on Mirkko Moisari ja ukrainlase Artjom Ljaševitši taaskohtumine. Nad poksisid oktoobris üritusel King of Kings ja siis lõppes kohtumine viigiga.

„Võib-olla just sellest kordusmatšist kogu seekordne üritus alguse saigi. Artjom ütles peale King of Kingsi, et tema asja nii ei jäta – tuleb uuesti teha! Ja ega minagi viigist midagi arva. Ülejäänud matšid kujunesid juba loomulikult ümber selle,” muheleb Moisar.

Ürituse kikkpoksimatšides läheb Henry Rohtla vastamisi Kristoffer Björkskogiga (Soome), Reimo Allik kohtub Aleksei Lariniga ja Tarmo Kõrs võitleb Taur Guitoriga. Lastematšis astub Daniel Zawalski vastu Nikita Skriptšenkole.

„Koroona tõttu on treenimine raskendatud, selles mõttes on see kõik võitlejatele muidugi paras väljakutse. Samas pole ammu võistelda saadud ja eks kõik sportlased just seda tahavadki. Veenda polnud kedagi vaja, huvi oli ikkagi suur,” ütleb Moisar.

Poksiringis saab üle pika aja näha Kaupo Arrot, kellel veel vastast pole. Üllatusmatši teevad Albert Starikov ja Sergei Bogatov, kellel mõlemal lähenemas 50. eluaasta. „Need on tõelised vanakooli mehed, risti ette ei löö,” iseloomustab Moisar.

Veel kaks treenerit poksivad: Ringo Tipp ja Ahti Pikkur. „Mõlemal on omad eelised: üks on tehnilisem, teine jõulisem. Tipp võtab ettevalmistust väga tõsiselt ja lihtsaks seda asja Pikkurile kindlasti ei tee,” arvab Moisar.

Kui Tallinn keelas pealtvaatajatega ürituse, olid korraldajad käega löömas, kuid suur töö oli selleks hetkeks juba tehtud ja kahju hakkas. „Ja igav on ju ka! Inimesed kipuvad igavusest rumalusi tegema ja just sport päästab paljusid,” lausub Moisar. „Ürituse läbiviimise suurim eesmärk on pakkuda väljundit kodudesse jäänud inimestele: sportlastele, korraldajate- ja sponsoritemeeskondadele ning ka pealtvaatajatele. Värsket meelelahutust toodetakse peale vähe või üldse mitte. Meie otsustasime oma vaba aja selle ürituse alla ikkagi panustada, isegi kui piletimüük on keelatud.”

Heade inimeste ja ettevõtete toetuseta spordimaailmas suuri asju ei sünni. „Suur rõõm oli tõdeda, kui paljud inimesed ja firmad olid nõus meie tegevusse panustama. Kasutangi võimalust neid kõiki tänada: Tallinna linn, Premia, Peetri Pizza, Nois, MM Inkasso, Valice Car, Go Clean, Danfare, AndMar MedService, Värvikuningas, Beauty Print, HR Service, Creatignity, Levira, Kalevi Poksiklubi, GoodFight, Võitluspood. Aitäh, et toetate Eesti sporti!” kiidab Moisar.

Tekst: GoodFight