Mis on Muay Thai Liiga?

Eesti tuntuim taipoksitreener Kevin Renno on vedamas võistlussarja Muay Thai Liiga, kus saavad võistelda lapsed, noorukid ja täisealised taipoksiharrastajad.

Muay Thai Liigat on korraldatud juba 10 aastat, varasemalt nime all Harrastajate Võistlused “Eesmärk on üritusel väga lihtne – et kõik saaksid võimalikult ohutus, turvalises ja võrdses keskkonnas proovida taipoksivõistlusi või siis kasvatada enda matšide arvu,” selgitab Võitlusspordi Akadeemia asutaja ja treener Kevin Renno.

“Aastas teeme neli-viis etappi. See on kõigile hea hüppelaud näiteks kasvõi enne Eesti meistrivõistlustele minekut, mis toimuvad juba turniiri vormis ja kus võib teinekord tulla ka väga tõsine vastane. Eesti Muay Thai Liigas pannakse paarilised paika vastavalt treeningkogemusele, kaalule ja vanusele. See teebki sellest hea võrdse vastasseisu.”

Võistlemine on Kevin Renno sõnul ka lastele üsna ohutu, kuna neil on kaitsevarustus peal, nende löögid pole tugevad ja seetõttu pole ükski laps kunagi viga saanud. Küll aga annab see lapsele väga olulise elukogemuse.

“Saades vanemate poolt tagasisidet, siis kindlasti on enesekindlus see, mida lapsed siin saavutavad. Kui laps tunneb, et oskab enda eest seista, siis muudab see lapse rahulikumaks, enesekindlamaks ja see annab usku ja tahet tegutseda,” ütleb Renno.

Rohkem infot Muay Thai Liiga kohta leiab muaythai.ee

Tekst: Monika Kuzmina

Fotod: Lii Raasuke