Kuidas endale kiire restart teha?

Kiire restart

Su tööasjad ei edene, sest tunned, et ülesandeid on kuhjunud liiga palju. Pead homme hommikuks valmis saama tähtsa aruande, aga jõllitad juba pool tundi tühja arvutiekraani. Pead välispartnerite jaoks ette valmistama ettevõtet tutvustava esitluse, aga esimesest lauses kaugemale ei jõua.

Soovitame – tee selles tegevuses väike paus ja oled hiljem kordades produktiivsem. Jah, sulle võib tunduda, et ei ole võimalik minutitki oma kallist ajast raisata, sest ettevõetud ülesanne on vaja lõpule viia, aga tee siiski proovi. Ei ole mõtet istuda tuima näoga arvuti taga, kui sõrmed klahvidele asjalikku teksti ei suuda trükkida. Parem tegele mõnda aega millegi täiesti teistsugusega ja pärast üllatud suure tõenäosusega positiivselt. Siin on mõned soovitused, kuidas teha kiire restart.

Mine jalutama

Pane arvuti kinni ja mine pooleks tunniks välja jalutama. Ära telefoni kaasa võta, sest selle iga piiks võib jalutuskäiku segada. Telefoni asemel haara hoopis kaasa paber ja pastakas. Kõndides tunned juba mõne aja pärast, et ärevus hakkab taanduma ja pähe võivad tulla isegi mõtted, kuidas pooleliolevat ülesannet lahendada või milliste sõnadega kõnet alustada. Sellisel juhul võta paber ja pastakas välja ning kirjuta head mõtted üles.

Hakka koristama

Kui oled kontoris, siis tõuse laua tagant ja korrasta põhjalikult oma sahtleid, pane laualt ära üleliigsed asjad, vii kohvitass kööginurka ja pese see ära. Kui kraanikausis vedeleb teisigi nõusid, siis pese ka need ja pane kappi. Jäta kööginurk endast läikivana maha (usu, see üllatab ka koristajat).

Kui töötad kodus, siis mine teise tuppa ja tõmba see tolmuimejaga või harjaga põhjalikult üle, klopi vaipu ja pane ära ripakile jäänud asjad või mine aeda ja tee umbrohust puhtaks üks lillepeenar.

Kuula muusikat

Mine tööpaigast eemale, kas teise ruumi või majast välja. Pane pähe klapid ja telefonist mängima oma lemmikmuusika. Kuula mõned lood ning ära tegele sellel ajal millegi muuga, näiteks ära näpi telefonist teisi rakendusi ega piilu postkasti. Lihtsalt ole ja naudi muusikat.

Maga või pikuta

Kui oled kodus arvuti taga kokku jooksnud, siis võid teha väikese uinaku või pikutamise. Keera taustaks mängima raadio või meelpärane muusika või kuula lihtsalt eemalt kostuvaid linnahääli või linnulaulu ning sule silmad. Telefon pane kindlasti hääletu peale, aga vajadusel võid panna telefoni ka 20 minuti pärast äratama. Kui tõused, siis enne töö juurde asumist virguta keha mõne reipa harjutusega.

Suhtle inimestega

Helista sõbrale või mõnele pereliikmele ja rääkige tähtsatest asjadest, mis hiljuti on teie elus juhtunud või mida ette võtta planeerite. Rääkimise ajaks tõuse kindlasti arvuti tagant püsti ja liigu veidi ringi.

Neid soovitusi kasutades, saad mõtted korraks pooleliolevast ülesandest eemale viia ja teha väikese restardi. Enne kui oma ülesande juurde naased võta vastu kindel otsus, et lähed ja teed nüüd selle ära. Sa ju tead, et sa tegelikult suudad!

Tekst: Merilin Piirsalu

Foto: Pexels